Ν. Παππάς: Ένοχη η σιωπή Σημίτη για το Μακεδονικό

Να μιλήσει για την υπόθεση του Μακεδονικού επί πρωθυπουργίας του καλεί τον Κώστα Σημίτη ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, τονίζοντας σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών ότι οι πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας θα αναμετρηθούν με την Ιστορία.

Αναφορικά επίσης με την έξοδο από τα μνημόνια ο κ. Παππάς σε συνέντευξή του στη Realnews, χαρακτήρισε τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Κώστα Σημίτη και Γιάννη Στουρνάρα ως «Λερναία Ύδρα των μνημονίων» ισχυριζόμενος ότι «δεν μπορούν να λειτουργήσουν σε συνθήκες ελευθερίας. Δεν μπορούν, σε τέτοιες συνθήκες, να επιβάλουν πολιτικές που είναι τόσο σκληρές όσο οι μνημονιακές».

«Η έξοδος από τα μνημόνια έχει δώσει ανάσα στον λαό, αλλά έχει προκαλέσει και ασφυξία σε πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα», δήλωσε, ενώ για τις υποθέσεις των εξοπλιστικών και της Υγείας, συνέστησε ψυχραιμία «σε όσους έχουν αρχίσει να σπαρταρούν», όπως είπε, σημειώνοντας ότι «η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της».

Για την υπόθεση του Μακεδονικού επί πρωθυπουργίας Σημίτη, κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό να μιλήσει, προσθέτοντας ότι «η σιωπή του είναι ένοχη. Ή απλά έχει ενοχές επειδή επέλεξε να σωπάσει».

Εν όψει της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, δηλώνει ότι οι πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας θα αναμετρηθούν με την Ιστορία, ενώ τονίζει ότι «οι πατριδοκάπηλοι κρύβουν πίσω από το όψιμο ενδιαφέρον τους για τη Μακεδονία άλλες αμαρτίες».

Αναφερόμενος στα θέματα του χαρτοφυλακίου του, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής γνωστοποίησε ότι εντός του Ιανουαρίου θα υπογραφεί η σύμβαση για τη δημιουργία του Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων στο Δημόσιο και θα προκηρυχθούν τα έργα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του γεωργικού τομέα και για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στον ΟΑΣΘ.

Στον σχεδιασμό του υπουργείου είναι επίσης η δημιουργία ενός συστήματος «έξυπνης στάθμευσης» για 20.000 θέσεις πάρκινγκ σε μεγάλους δήμους της χώρας, ώστε να ενημερώνονται οι οδηγοί σε πραγματικό χρόνο για το πού υπάρχουν κενές θέσεις.

No Comments Yet

Comments are closed