Ν.Δ.: Βγάζουν από το συρτάρι τον κατώτατο μισθό για να ξεφύγουν από τις Πρέσπες

«Η κυβέρνηση φέρνει την αύξηση του κατώτατου μισθού για να ξεφύγει από τις συνέπειες της κύρωσης της Συμφωνίας» των Πρεσπών, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη, προσθέτοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεσμεύεται να ελέγχει την εφαρμογή της.

Ειδικότερα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κ. Σπυράκη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «είναι συνώνυμη με την πολιτική ανωμαλία και τη συναλλαγή» και εξήγησε ότι «οι 151 βουλευτές που της έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης δεν είναι οι ίδιοι που ψήφισαν την Συμφωνία των Πρεσπών».

Σημείωσε ακόμη πως «η κυβέρνηση βιάζεται να ξεχάσουμε ότι παραβιάζεται ήδη η Συμφωνία, ότι εκχώρησε μακεδονική γλώσσα και εθνότητα, ενώ ο κ. Ζάεφ πανηγυρίζει ξεχνώντας το πρώτο συνθετικό του ονόματος της Συμφωνίας».

Αναφορικά με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε ότι η Ν.Δ. θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μειώσει τις επιπτώσεις της Συμφωνίας στην οικονομία και την επιχειρηματικότητα στη Βόρεια Ελλάδα, καταθέτοντας σύντομα σχέδιο οικονομικής ανασυγκρότησης για τη Μακεδονία. Επίσης, τόνισε ότι η ΝΔ δεσμεύεται να μπλοκάρει την πορεία των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αν κρίνει ότι θίγεται το εθνικό συμφέρον.

Σε ερώτηση «τι θα πράξει η Ν.Δ. όταν έλθει στην Βουλή το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ», η κ. Σπυράκη απάντησε: «Ακριβώς ό,τι έπραξε και στη διαδικασία της κύρωσης».

Απαντώντας σε ερώτηση για «την τοποθέτηση Σαμαρά και για το μήνυμα του συλλαλητηρίου ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική», η κ. Σπυράκη παρέπεμψε σε απόσπασμα από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή. Συμπλήρωσε, ακόμα, ότι η Ν.Δ. στη συζήτηση στη Βουλή για τις Πρέσπες πήγε συντεταγμένη και καταψήφισε. «Πίσω από την άποψη του κ. Μητσοτάκη στοιχήθηκε η Ν.Δ. και στο εθνικό θέμα και στα θέματα της οικονομίας» ανέφερε.

Για τις επικείμενες ανακοινώσεις της κυβέρνησης σχετικά με τον κατώτατο μισθό η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. υποστήριξε ότι η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να ξεφύγει από τις Πρέσπες έβγαλε από το συρτάρι την αύξηση του κατώτατου μισθού. Όπως είπε, θα μπορούσε να έχει ψηφίσει το μέτρο από τον Σεπτέμβριο, αλλά περίμενε να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Επισήμανε παράλληλα ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει μιλήσει για την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και για τη σύνδεση της αύξησης του κατώτατου μισθού με την αύξηση του ΑΕΠ.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Π. Καμμένου η κ. Σπυράκη τόνισε ότι «ο κ. Καμμένος εμφανίζεται πικραμένος από το προσυμφωνημένο διαζύγιο με τον κ. Τσίπρα, γιατί πιθανώς δεν τα βρήκαν στην μοιρασιά, γι’ αυτό λέει και ότι θα τον οδηγήσει σε εκλογές, ενώ δεν έχει αυτή τη δυνατότητα». Για τις υπόλοιπες αιτιάσεις του κ. Καμμένου τον κάλεσε αν ξέρει κάτι περισσότερο να το πει δημόσια.

Σε ερώτηση για την έξοδο στις αγορές, η κ. Σπυράκη είπε ότι το ερώτημα είναι αν η σχεδιαζόμενη έξοδος είναι πραγματική ή συμβολική. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είχε προσεγγίσει την έξοδο στις αγορές από το 2014 και υποστήριξε ότι η παρούσα κυβέρνηση επιχειρεί να φέρει την χώρα εκεί που ήταν πριν από πέντε χρόνια.

Καταδίκη των επεισοδίων σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας

Για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας, η κ. Σπυράκη ανέφερε ότι «η Ν.Δ. καταδίκασε από το 2011 τα επεισόδια σε βάρος του τότε του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια» και «με την ίδια ένταση και κατηγορηματικότητα καταδικάζει και σήμερα τα επεισόδια σε βάρος του κ. Προκόπη Παυλόπουλου».

Η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη, απευθύνοντας το εξής ερώτημα προς την κυβέρνηση: «Ο γνωστός κ. Μανώλης Πετσίτης που ελέγχεται για τις σχέσεις του με την ΔΕΠΑ έχει σχέση με την κυβέρνηση και ενεργούσε ως εντολοδόχος της κυβέρνησης στην ΔΕΠΑ;».

No Comments Yet

Comments are closed