Ν.Χαρδαλιάς: Σήμερα τα μέτρα για το Δροσερό Ξάνθης- Στο Ιπποκράτειο τρία βρέφη- Κοντοζαμάνης:Τήρηση των μέτρων με θρησκευτική ευλάβεια

Τρία βρέφη έχουν διαγνωστεί θετικά στον κορωνοϊό και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα δύο βρέφη 3,5 και 9 μηνών θετικά στον κορωνοϊό διακομίστηκαν αρχικά στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο. Σε τεστ έχουν υποβληθεί και οι γονείς τους.

Στην νεογνολογική κλινική του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης εξακολουθεί εν τω μεταξύ να νοσηλεύεται και μωρό 15 μηνών από τον οικισμό των Ρομά στο Δροσερό της Ξάνθης. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ η κατάσταση της υγείας του θεωρείται σοβαρή και βεβαρημένη, καθώς είχε υποκείμενα νοσήματα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης υπογράμμισε τη τεράστια αναγκαιότητα αυτήν την εβδομάδα να τηρηθούν με «θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα» όπως χαρακτηριστικά είπε καθώς πλέον εισερχόμαστε στο πιο κρίσιμο χρονικό διάστημα ελέγχου της νόσου καθώς πρόκειται για την έναρξη της περιόδου κορύφωσής της στη χώρα μας. Ο κ.Κοντοζομάνης είπε χαρακτηριστικά ότι είναι κρίσιμο «Να μην γκρεμίσουμε όλα όσα χτίσαμε».

Στην Ξάνθη μετέβη χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ώστε να ελέγξουν την περιοχή και να αξιολογήσουν την κατάσταση και σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν οι οριστικές αποφάσεις για τα μέτρα που θα παρθούν προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω μετάδοση του ιού σε οικισμό «Ρομά» του Δροσερού Ξάνθης,όπως δήλωσε ο υφυπουργός. Τα παραπάνω αποφασίστηκαν στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης εμπλεκόμενων φορέων, υγειονομικών και διοικητικών παραγόντων, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ξάνθης υπό την προεδρία του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά που εκτάκτως επισκέφθηκε την περιοχή.

Να σημειωθεί ότι στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης υπάρχει ανησυχία λόγω επιμόλυνσης τριών κλινικών από κρούσματα. Έχουν εκκενωθεί και γίνεται απολύμανση ενώ σε καραντίνα είναι ασθενείς και προσωπικό που τυχόν εκτέθηκαν.

φωτό αρχείου, με πληροφορίες και από naftemporiki, ΑΜΠΕ

No Comments Yet

Comments are closed