Μπριζόλα με μανιτάρια και σκόρδο

Ενας καλός τρόπος για να γευθείτε ζουμερό χοιρινό είναι να το ροδίσετε με μανιτάρια και σκόρδο. Η επιτυχία αυτής της συνταγής είναι εξασφαλισμένη, θυμίζει πιάτο σεφ.

Υλικά

  • 2-3 χοιρινές μπριζόλες
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • Μανιτάρια πορτομπέλο ή λευκά
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Μια πρέζα πάπρικα

Εκτέλεση

  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στις χοιρινές μπριζόλες
  • Βάλτε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και ροδίστε τις, ολόκληρες, από τις δύο πλευρές -Βγάλτε τις στην άκρη
  • Προσθέστε το βούτυρο στο ίδιο τηγάνι, κόψτε σε λωρίδες τα μανιτάρια και προσθέστε τα μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο -Ρίξτε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

  • Ρίξτε λίγο ζεστό νεράκι και αφήστε να βράσουν ελαφρά για 5 λεπτά ώσπου να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει το λαδάκι
  • Προσθέστε τις μπριζόλες, αναμείξτε τα όλα για 2-3 λεπτά ακόμη

 

No Comments Yet

Comments are closed