Μπουλέρια

από Team MyPortal.gr
sms

 

Υλικά

  • 6 αυγά
  • 4 πατάτες μέτριες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
  • 2 καρότα, σε μέτριες ροδέλες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 1 μεγάλη, ώριμη ντομάτα, κομμένη σε κύβους 1 εκ.
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα λαχανικά, 2 λίτρα νερό, αλατοπίπερο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

Σπάμε τα αυγά σε ένα μικρό μπολ και τα ρίχνουμε προσεχτικά μέσα στη σούπα. Μαγειρεύουμε για άλλα 6 – 7 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι. Σερβίρουμε το φαγητό σαν σούπα ή με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα λαχανικά και τα αυγά ποσέ, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τα σερβίρουμε σε πιατέλα, ενώ το ζωμό τον μοιράζουμε σε βαθιά μπολ. Στην Κίμωλο συνοδεύουν τα μπουλέρια με ξινό, που μπορούμε να αντικαταστήσουμε με ξινομυζήθρα.

πηγη:gastronomos.gr