Μπακογιάννη: Οι προτάσεις της Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης θα είναι ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες

Πολύ ουσιαστικές και χρήσιμες χαρακτήρισε τις συναντήσεις που είχε χθες στη Ροδόπη, με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Τ.Α) α΄και β΄βαθμού, η πρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανάπτυξης της Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη είχε από νωρίς το πρωί διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄και β΄βαθμού, με τις πρυτανικές αρχές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τον Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής Παντελεήμονα και τους προέδρους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Συνδέσμου Βιομηχανιών και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ροδόπης.

πηγή φωτο ΕΡΤ

Ειδικότερα, στις συναντήσεις με τους δημάρχους Μαρώνειας-Σαπών, Ντίνο Χαριτόπουλο και Αρριανών, Αμέτ Ριτβάν καθώς και με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών-Διοίκησης και Διαφάνειας, Αχμέτ Ιμπράμ, συζητήθηκαν οι ανάγκες των Δήμων και η ανάγκη ενίσχυσής τους σε έργα υποδομής, όπως άρδευσης και ύδρευσης. Ο πρύτανης του Δ.Π.Θ., Αλέξανδρος Πολυχρονίδης και μέλη του πρυτανικού συμβουλίου, ενημέρωσαν την κ. Μπακογιάννη και την αντιπροσωπεία μελών της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου, εστιάζοντας στην αναβάθμιση και ενίσχυση των τμημάτων καθώς και στα νέα τμήματα.

Η πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής, η οποία επισκέπτεται τη Ροδόπη στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας της στη Θράκη επεσήμανε στους εκπροσώπους της Τ.Α. ότι «Δέσμευση της Επιτροπής είναι ότι πριν καταθέσει το πόρισμά της θα είναι απολύτως, βέβαιη ότι οι προτάσεις της είναι ρεαλιστικές και μπορούν να πραγματοποιηθούν».

Τέλος η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε ότι η Διακομματική Επιτροπή δίνει μία μάχη χρόνου δεδομένου ότι λόγω του κορωνοϊού δεν υπήρχε η δυνατότητα παρουσίας ευρύτερης αντιπροσωπείας, εκφράζοντας τη βούληση και άλλων συναντήσεων, ει δυνατόν με το σύνολο των φορέων της Θράκης.

 

 

πηγή: ΑΜΠΕ

 

No Comments Yet

Comments are closed