Μόσιαλος: Αποτελεσματικά τα εμβόλια ακόμη και για τη Δέλτα

Στοιχεία γα την αποτελεσματικότητα των εμβολίων όπως αυτά προκύπτουν από τη γειτονική μας Ιταλία παραθέτει ο καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλος με ανάρτησή του στο facebook ενώ μας προτρέπει να προσπαθήσουμε όλοι να πείσουμε τους τελευταίους εναπομείναντες γνωστούς και φίλους μας να εμβολιαστούν.

Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος της χώρας μας στους διεθνείς οργανισμούς για τα ζητήματα κορονοϊού,η Ιταλία έχει χρησιμοποιήσει έναντι του κορωνοϊού τα εμβόλια της Pfizer (με μεσοδιάστημα 5 εβδομάδων), της AstraZeneca (με μεσοδιάστημα 12 εβδομάδων),της Moderna (με μεσοδιάστημα 5 εβδομάδων) και της Johnson & Johnson, ενώ στη χώρα η παραλλαγή Δέλτα είναι αυτή τη στιγμή η πιο διαδεδομένη παραλλαγή του κορονοϊού.

Παράλληλα σημειώνει ότι τα εμβόλια και στην Ιταλία αποδεικνύονται εξαιρετικά αποτελεσματικά στην πρόληψη της σοβαρής ασθένειας, νοσηλείας και θανάτου λόγω COVID-19 ακόμη και στην περίπτωση λοίμωξης των εμβολιασμένων με την παραλλαγή Δέλτα.

Γράφει ο κ. Μόσιαλος:

Παραθέτω μερικά ενδεικτικά δεδομένα όπως ανακοινώθηκαν στις 8 Σεπτεμβρίου από το εθνικό ινστιτούτο υγείας (Istituto Superiore di Sanità (ISS)).

Συνολική αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών

• προστασία κατά της νοσηλείας: 93%

• προστασία κατά της εισαγωγής στη ΜΕΘ: 96%

• προστασία κατά του θανάτου: 96%

Τα δεδομένα που προκύπτουν από την ανάλυση των στοιχείων από τόσες διαφορετικές χώρες, δείχνουν την ίδια τάση.

Τα εμβόλια μας προστατεύουν από τον ιό που έχει σταματήσει τη ζωή στον πλανήτη.

Ας προσπαθήσουμε όλοι να πείσουμε τους τελευταίους εναπομείναντες γνωστούς και φίλους μας να εμβολιαστούν.

(Πηγές εδώ και εδώ  )

No Comments Yet

Comments are closed