Μοσχαράκι κοκκινιστό

Περιγραφή

Κλασσική γεύση το κοκκινιστό μοσχαράκι. Σερβίρετέ το με πουρέ, ρύζι, μακαρόνια ή τηγανιτές πατάτες. Είναι το ίδιο νόστιμο!

 

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
  • λίγο λάδι
  • 1 ποτηράκι κρασί
  • σάλτσα ντομάτας (1 κουτί)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες (προαιρετικά)
  • 1 κομμάτι κανέλας
  • 3-4 γαρύφαλλα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 δάφνη
  • 1 κ.σ. καρίνο (μείγμα μπαχαρικών) (προαιρετικά)

 

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβετε το κρεμμυδάκι σε λεπτές φέτες. Βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα λίγο λάδι και ρίχνετε το κρεμμύδι να μαραθεί λίγο. Μετά προσθέτετε τους κύβους του μοσχαριού και τους γυρίζετε να πάρουν χρώμα από παντού.
  2. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε νερό να σκεπάσει το μοσχάρι, ρίχνετε τα καρότα, τη ντομάτα και τα υπόλοιπα αρώματα και μπαχαρικά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράζει για 1 ½ – 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας και να δέσει η σαλτσούλα του (εάν έχετε χύτρα ταχύτητος ακόμα καλύτερα).

Λίγα μυστικά ακόμα

  • Το καρίνο μπορεί να λέει πως είναι για κοτόπουλο, αλλά δίνει μεγάλη νοστιμιά σε όλα τα κοκκινιστά.
  • Το κανελογαρύφαλλο μπορείτε να το παραλείψετε εάν σας πέφτει βαρύ.

 

Παραλλαγή για slow cooker (από Ναυσικά): Αρχικά τσιγάρισα το κρέας, να θωρακιστεί και στην συνέχεια του έριξα νερό και το έβρασα για 5 λεπτά (με είχαν συμβουλεύσει να το κάνω για να φύγουν οι διοξίνες). Μετά τοποθέτησα το κρέας στον slow cooker.

Στη συνέχεια, τσιγάρισα το κρεμμυδάκι, πρόσθεσα την ντομάτα, το κρασί και τα μπαχαρικά και τα άφησα να βράσουν για 5 λεπτά. Έριξα την σαλτσα πάνω από το μοσχαράκι και το άφησα να ψηθεί για 9 ώρες στο χαμηλό. Σε μένα χρειάστηκε μετά και άλλες 2 ώρες στο δυνατό, και έγινε λουκούμι!

No Comments Yet

Comments are closed