Μητσοτάκης για Σκοπιανό: Δεν πάω σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αν η κυβέρνηση δεν έχει ενιαία θέση

Xωρίς ενιαία θέση της κυβέρνησης στο Σκοπιανό ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα συμμετάσχει σε ενδεχόμενο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Αυτό ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευση σε συνομιλία του που είχε σήμερα με δημοσιογράφους, σημειώνοντας παράλληλα πως το Βουκουρέστι είναι ο ελάχιστος πήχης για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισε ότι η θέση της ΝΔ για το ονοματολογικό είναι εντελώς ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη: Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. Επίσης ξεκαθάρισε ότι το πακέτο της λύσης θα πρέπει να είναι συνολικό και ότι η θέση της ΝΔ είναι πλήρως αποσαφηνισμένη, ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει συνολικά τη θέση της.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για μυστική διπλωματία και πως δεν ενδιαφέρεται να δημιουργήσει συνθήκες συναίνεσης. «Μυστική διπλωματία, διχαστικός λόγος και εθνική συναίνεση δεν πάνε μαζί. Είναι απαράδεκτο το να χαρακτηρίζεται κάποιος Χρυσαυγίτης επειδή έχει ευαισθησία. Δεν θα πάω σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αν δεν υπάρχει αποσαφηνισμένη ενιαία θέση της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να δημιουργήσει συνθήκες συναίνεσης. Καθένας είναι ελεύθερος να συμμετάσχει σε συλλαλητήρια αλλά όπως έχει πει και ο ιδρυτής της παράταξής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής, εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με συλλαλητήρια», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.
Τέλος για τις δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι όλα με τη σημερινή κυβέρνηση είναι πια ευκολότερα όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «ομολόγησε αυτό που όλοι ξέρουμε. Δεν υπήρξε καμιά διαπραγμάτευση γιατί ο Τσίπρας είπε ναι σε όλα».

No Comments Yet

Comments are closed