Μια πρόταση μομφής που δεν κατάλαβε κανείς

Κανείς δεν ασχολήθηκε με την πρόταση μομφής κατά του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα που κατέθεσε την Πέμπτη ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τον Πτωχευτικό Κώδικα.

Δεν είναι μόνο όσα (δεν) έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας, θέμα το οποίο βλέπει ως προνομιακό για αυτόν και επιχειρεί να το «σηκώσει» πολιτικά.

Είναι πως οι πραγματικοί λόγοι αφορούν την συσπείρωση στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο οποίο οι αντιπαραθέσεις και διαφωνίες μαίνονται.

Και επίσης πως η συγκυρία με την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού και την τουρκική προκλητικότητα δεν έδωσαν χώρο για την πολιτική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, ασχέτως αν κάποιος την κρίνει σωστή ή λάθος.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως η συζήτηση θα κλείσει σήμερα με παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος θα παρουσιάσει τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του στην οικονομία και την αντιμετώπιση της πανδημίας.  Η ομιλία του αναμένεται να έχει θετικό προσανατολισμό και να μην ασχοληθεί με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ.

No Comments Yet

Comments are closed