Μια παλιά ιστορία για τις σχέσεις Μπουτάρη-Αβραμόπουλου

Κυκλοφορεί ως φημολογία για τις σχέσεις του Γιάννη Μπουτάρη και του Παναγιώτη Αβραμόπουλου και έχει το ενδιαφέρον της. Λέγεται δηλαδή ότι και τον Δεκέμβριο του 2014 ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε πει στον στενό του συνεργάτη ότι σκέφτεται να μην τον προτείνει για πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου! Οι δύο άνδρες μπορεί να πορεύτηκαν πολλά χρόνια μαζί στην «Πρωτοβουλία», αλλά οι διαφορές τους ήταν πάντοτε δεδομένες. Υπάλληλος της εθνικής και κλασσικός Πασόκος της δεκαετίας του ’80 ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος, πέρασε πρώτα από το σκληρό Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για να αναδειχθεί στα κοινά. Και όπως όλοι οι εκκολαπτόμενοι πολιτικοί εκείνων των χρόνων έκανε και τις συμμαχίες του: στην αρχή με τον Τσοχατζόπουλο και μετά με τον Μαγκριώτη. Ο Μπουτάρης από την πλευρά ήταν ο κλασσικός σύγχρονος αστός επιχειρηματίας, με φιλελεύθερες ιδέες που πλησίασε το ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη. Ο ένας συμπλήρωνε τον άλλο στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας» αλλά κολλητοί δεν υπήρξαν ποτέ.

Οταν το Δεκέμβρη 2014 ο Μπουτάρης σκέφτηκε για πρώτη φορά να κόψει τον Αβραμόπουλο από τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, μπορεί να ήταν πανίσχυρος μετά τη δεύτερη εκλογική του νίκη, αλλά δεν το τόλμησε. Ισως γιατί η απόφαση δεν είχε ωριμάσει μέσα του ή ίσως και γιατί ο Αβραμόπουλος (που είναι αλήθεια ότι αντέδρασε έντονα) ήταν ακόμη ισχυρός. Ετσι τελικά το σχέδιο μπήκε στο συρτάρι.

Και ξαναβγήκε πριν από μερικές εβδομάδες και εν έτει 2017. Οταν πια ο Μπουτάρης προσμετρώντας και τις έντονες αντιδράσεις που υπήρχαν για τον Αβραμόπουλο στην «Πρωτοβουλία» έκανε το μεγάλο βήμα.

No Comments Yet

Comments are closed