Η Μέρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Kαι το όνομα αυτού ΜέΡΑ 25. Ο λόγος για το νέο κόμμα του κινήματος Diem25 στην Ελλάδα, το οποίο γνωστοποίησε ο Γιάνης Βαρουφάκης, μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα.

Οπως αναφέρει, το κόμμα θα ονομάζεται Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής (ΜέΡΑ25).

«Αυτό είναι το διαφορετικό που φέρνει το DiEM25 στη πολιτική ζωή της Ελλάδας και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών: τον αυθεντικά ριζοσπαστικό, δημοκρατικό, ευρωπαϊκό διεθνισμό που, εντός του κινήματός μας τουλάχιστον, έχει ήδη γίνει πραγματικότητα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρουφάκης στην ανάρτησή του.

Προσθέτει δε πως το τρίπτυχό του θα είναι το «ευρωπαϊκός διεθνισμός-οικονομικός ορθολογισμός και κοινωνική απελευθέρωση».

Εξηγώντας για τον τίτλο σημειώνει:  «Το ονομάζουμε έτσι επειδή κουραστήκαμε στην ατελείωτη νύχτα των μνημονίων (που όλο «τελειώνουν» μονιμοποιούμενα). Και επειδή, άλλωστε, «diem» σημαίνει, στα λατινικά, μέρα. Τις επόμενες μέρες κι εβδομάδες, η απόφαση των μελών μας θα μετουσιωθεί στην Ιδρυτική Διακήρυξη του ΜέΡΑ25 – του κόμματος των υπεύθυνα και ρεαλιστικά ανυπάκουων Ελλήνων ευρωπαϊστών. Θα ακολουθήσει προσυνεδριακή εκδήλωση την Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου στην Καλαμάτα (7.30 μμ στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο) και στις 26 Μαρτίου  η Ιδρυτική Συνδιάσκεψη μας στην Αθήνα, το Πρόγραμμα Πολιτικής μας, και βέβαια όλη η απαιτούμενη οργανωτική δουλειά», καταλήγει.

 

 

No Comments Yet

Comments are closed