Μαρία Σπυράκη: Υπέρ της ανάπλασης της ΔΕΘ στην τοποθεσία που βρίσκεται σήμερα

Υπέρ της ανάπλασης  της ΔΕΘ στην τοποθεσία που βρίσκεται σήμερα  και κατά της μετεγκατάστασής της στη Σίνδο, τοποθετήθηκε η ευρωβουλευτής της ΝΔ  και του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη στην εκδήλωση «Για τη Θεσσαλονίκη όπως τη θέλουμε»  .

Ειδικότερα η κ. Σπυράκη παρουσίασε παραδείγματα από τις ευρωπαϊκές πόλεις στις οποίες οι εκθεσιακοί χώροι αναβαθμίστηκαν:
«Βερολίνο, το Haus des Lehrers βρίσκεται στην πιο κεντρική πλατεία του Βερολίνου, το Palace of the Republic βρίσκεται στο ανατολικό Βερολίνο, λιγότερο από 2 χλμ μακριά από το Unterden Linden των συνόρων του Δυτικού Βερολίνου με την πύλη του Βραδεμβούργου.

Ιταλία-Ρώμη: το Palazzo delle Esposizioni βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης.

Ρουμανία-Βουκουρέστι: το Romexpo βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και κοντά σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.
Μα θα μου πείτε και οι τόσες εκθέσεις που ξέρουμε και βρίσκονται εκτός πόλεων;

Πράγματι, βρίσκονται πάρα πολλές εξίσου εκτός πόλεων, μόνο που αυτές έγιναν όχι την περασμένη δεκαετία οι μετακομίσεις, αλλά  την περασμένη 20ετία και πριν. Το 1974 μετακόμισε η έκθεση της Νυρεμβέργης από το κέντρο γιατί δεν υπήρχαν δυνατότητες επέκτασης στην προηγούμενη τοποθεσία στο Berliner Platz κι έτσι μεταφέρθηκε εκτός πόλης. Το 1998 μετακόμισε η έκθεση από το κέντρο της πόλης στο Μόναχο .»
Η ευρωβουλευτής προσδιόρισε  τις τρεις παραμέτρους με βάση τις οποίες η αναβάθμιση της ΔΕΘ δίνουν στη Θεσσαλονίκη την ευκαιρία για ένα εμβληματικό έργο:

«Ένα έργο εμβληματικό χρειάζεται να προσδιορίζεται από τα εξής:

– από την βιωσιμότητα του, κι αυτό συνδυάζεται με την παραμονή και την αναβάθμιση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και
-από  την προστιθέμενη αξία που δίνει η διοργάνωση αυτή αλλά και η ίδια η αναβάθμιση αυτού του χώρου.
Από  από το χρόνο εκτέλεσης  του έργου που θα είναι σύντομος » σημείωσε η κ. Σπυράκη.

Η ευρωβουλευτής κατέθεσε επίσης δύο προτάσεις για παρεμβάσεις στη Δυτική Θεσσαλονίκη:

-Αναβάθμιση σε γειτονιές της Δυτικής Θεσσαλονίκης με βάση τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης  που θα περιλαμβάνει ενεργειακή αναβάθμιση διαμερισμάτων

-κατοικιών  , βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού αέρα και αλλά και του  περιβάλλοντος χώρου

– Εγκατάσταση δικτύου 5G ώστε η Δυτική Θεσσαλονίκη παρέχοντας δίκτυα και αναβαθμισμένα κτίρια να μπορεί να είναι ελκυστικός τόπος εγκατάστασης  επιχειρήσεων που λειτουργούν ψηφιακά από όλη την ΕΕ.

No Comments Yet

Comments are closed