Μανιτάρια με κρέμα

Μανιτάρια αλα κρεμ είναι μια συνταγή πλούσια σε γεύση και υφή που μπορείς να προσφέρεις ως ορεκτικό ή να συνοδεύσεις κάποιο άλλο πιάτο!

 

Συστατικά

  • 450 γρ. μανιτάρια σε φετάκια (αν βάλεις κονσέρβα ζύγισέ τα χωρίς το υγρό της κονσέρβας)
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο καλά λιωμένες
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο έμενταλ ή άλλο γλυκό τυρί
  • 2-3 κουταλιές βούτυρο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγη γλυκιά πάπρικα
  • Αλάτι
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι
  • Μια κουταλιά άνιθο ψιλοκομμένο

Τρόπος μαγειρέματος

  • Βάλε στο τηγάνι το βούτυρο και μόλις κάψει σόταρε το σκόρδο τα μανιτάρια, ανακατεύοντας συνεχώς για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τα φρέσκα μανιτάρια ενδέχεται να βγάλουν αρκετό ζουμάκι. Άφησε να εξατμιστεί το περισσότερο.
  • Χαμήλωσε αρκετά την φωτιά και πρόσθεσε το τυρί κρέμα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει καλά.
  • Ρίξε την κρέμα γάλακτος, λίγο πιπέρι, λίγη πάπρικα, τον άνιθο, μια πρέζα αλάτι και ανακάτεψε.
  • Μόλις πάρει μια βράση ρίξε το τριμμένο τυρί και ανακάτεψε να λιώσει.
  • Μόλις αρχίσει να πήζει απόσυρε από τη φωτιά και πασπάλισε με λίγο ψιλοκομμένο θυμάρι.
No Comments Yet

Comments are closed