Μακρόν: Η συμφωνία για την πώληση 184 αεροσκαφών Α320 στην Κίνα, αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα

Τη συμφωνία πώλησης στην Κίνα 184 αεροσκαφών Airbus A320 ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμ. Μακρόν, τονίζοντας ότι η χώρα του φιλοδοξεί να πωλήσει και αεροσκάφη Α350 και Α380 μέσα στις επόμενες εβδομάδες ή μήνες. Νωρίτερα πάντως ο κ. Μακρόν στην επίσημη επίσκεψή του στο Πεκίνο, μιλώντας στη γαλλική κοινότητα, υποβάθμισε το μέγεθος των επιχειρηματικών συμφωνιών.

«Η παραγγελία των 184 αεροσκαφών Α320 θα ολοκληρωθεί σύντομα», δήλωσε συγκεκριμένα ο Μακρόν στη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κίνα, ενώ πρόσθεσε ότι η παραγγελία αυτή επιβεβαιώθηκε στον ίδιο από τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

«Έχουμε επίσης φιλοδοξίες για πωλήσεις αεροσκαφών Α350 και Α380 μεσαίας και μακράς ακτίνας δράσης, μέσα στις επόμενες εβδομάδες ή μήνες», είπε χαρακτηριστικά ο Μακρόν.

Παράλληλα, δήλωσε ότι έλαβε διαβεβαιώσεις ότι η Κίνα θα σεβαστεί την αρχή της ισότητας στα μερίδια της αγοράς μεταξύ των εταιρειών Airbus και Boeing.

Σχετικά με τα αποτελέσματα της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κίνα, ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε ότι «η φιλοσοφία μου είναι να μην επιδεικνύω τα μεγέθη των οικονομικών συμφωνιών».

Ο κ. Μακρόν μίλησε στη γαλλική κοινότητα του Πεκίνου, υποβαθμίζοντας το μέγεθος των επιχειρηματικών συμφωνιών, δηλώνοντας ότι άλλες χώρες στο παρελθόν πέτυχαν μεγάλα οικονομικά συμβόλαια, που επισκιάζουν τη σημερινή μέτρια πραγματικότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

No Comments Yet

Comments are closed