Μακαρόνια με κιμά σόγιας

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. μακαρόνια
  • μισή κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερού κιμά σόγιας
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι σκόνη
  • 250 γρ. χυμό ντομάτας
  • 1 κουτ. της σούπας πολτό ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 ποτήρια νερό
  • 2 κύβους λαχανικών
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • ελαιόλαδο

 

 

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε τα 3 ποτήρια νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσουν βάζουμε μέσα τη σόγια.
  2. Την αφήνουμε να πάρει μια βάση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  3. Την αφήνουμε 10 λεπτά και την σουρώνουμε.
  4. Την ξεπλένουμε καλά και την στίβουμε πολύ καλά.
  5. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρουμε το κρεμμύδι πολτοποιημένο.
  6. Έπειτα προσθέτουμε τη σόγια να σωταριστεί.
  7. Σβήνουμε με το κρασί.
  8. Προσθέτουμε το χυμό και τον πολτό και ανακατεύουμε καλά.
  9. Βάζουμε αρκετό νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα μακαρόνια και την μισή κούπα ελαιόλαδο.
  10. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 5 και βράζουμε για μια ώρα περίπου μέχρι να πιει το περισσότερο νερό.
  11. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια να κρατάνε λίγο.
  12. Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε και στην κατσαρόλα βάζουμε τη μισή κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο να κάψει.
  13. Μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
  14. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με την σάλτσα του κιμά σόγιας.
No Comments Yet

Comments are closed