Η μάχη πίσω από τις μπουλντόζες για την κατασκευή της νέας Τούμπας

Του Γιώργου Μπούζου, δημοσιογράφου

 

Ο Ιβάν Σαββίδης πάτησε το κουμπί! Η αντίστροφη μέτρηση για την κατασκευή της νέας Τούμπας ξεκίνησε! Οι πρώτες γραφειοκρατικές διαδικασίες προκαλούν πυρετό προετοιμασίας. Μέσα σε πέντε μήνες ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να πετύχει όσα η ΑΕΚ σε πέντε χρόνια (!) για την «Αγιά Σοφιά». Μοιάζει με στοίχημα με αντίπαλο το χρόνο.

Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα το νέο γήπεδο που θα κατασκευαστεί στη θέση που βρίσκεται σήμερα η Τούμπα, θα είναι έτοιμο σε 2,5 με 3 χρόνια από τη στιγμή που θα μπουν μέσα οι μπουλντόζες. Αν πάνε όλα καλά αυτό θα συμβεί το καλοκαίρι του 2018 και η παράδοση του νέου σπιτιού του ΠΑΟΚ θα γίνει το 2020. Μέχρι τότε ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενείται στο Καυταντζόγλειο.

Όμως πριν τις μπουλντόζες πρέπει να δοθεί πραγματική μάχη στα μετόπισθεν. Η κατασκευή του νέου γηπέδου απαιτεί να γίνει νόμος του κράτους για να μην κολλήσει όπου κόλλησε η ΑΕΚ. Απαιτείται αλλαγή του συντελεστή δόμησης στην περιοχή, νέο ρυθμιστικό σχέδιο, και το σημαντικότερο να μην βρεθούν αρχαία. Είναι αυτό που φοβούνται όλοι γιατί μπορεί να εκτροχιάσει και στην χειρότερη περίπτωση να τορπιλίσει τα χρονοδιαγράμματα.

Ο ΠΑΟΚ στην προσπάθεια του έχει συμμάχους τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τον περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Και οι δύο δεσμεύτηκαν δημόσια να βοηθήσουν. Μάλιστα ο Τζιτζικώστας υποσχέθηκε να προσφέρει κονδύλια για τον περιβάλλοντα χώρο και την αστική ανάπλαση της περιοχής με την κατασκευή οδικών αρτηριών που θα οδηγούν στο γήπεδο.

Το σημαντικότερο είναι ότι ο ΠΑΟΚ ξεκινάει το όνειρο με το οποίο έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές ΠΑΟΚτσήδων με την στήριξη της τοπικής κοινωνίας αλλά και των θεσμών της πόλης. Άλλωστε η νέα Τούμπα δεν θα αποτελεί μόνο εφαλτήριο για τον ΠΑΟΚ του μέλλοντος αλλά και ένα γήπεδο κόσμημα για τη Θεσσαλονίκη! Η κατασκευή της, λίγο ή πολύ, είναι υπόθεση όλων!

No Comments Yet

Comments are closed