Μα γιατρέ, τόσα εμβόλια που κάνουμε στο παιδί δε βλάπτουν;

Σε ερωτήματα όπως το παραπάνω θα απαντήσουν σήμερα το απόγευμα στις 6:30 στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών επιστήμονες γιατροί, καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην εκδήλωση για όλους τους δημότες με τίτλο «Εμβολιάζω-Ζω» που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο ενός σχεδίου παρεμβάσεων για την ενημέρωση των πολιτών πάνω στο πάντα επίκαιρο θέμα της χρήσης των εμβολίων.
Στην εκδήλωση, κεντρικοί ομιλητές θα είναι δύο επιφανείς δυο επιφανείς ειδικοί επιστήμονες: ο Εμμανουήλ Ροηλίδης, καθηγητής Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας και διευθυντής της Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Εμβόλια στη βρεφική ηλικία: Η μεγαλύτερη κατάκτηση της ιατρικής» και ο Γιώργος Δημόπουλος, πνευμονολόγος-εντατικολόγος και αν. καθηγητής Εντατικής Θεραπείας στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αττικόν» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Γιατί πρέπει να εμβολιαζόμαστε έναντι της γρίπης και του πνευμονιόκοκκου».

Στόχος της εκδήλωσης, είναι η ενημέρωση και η υπενθύμιση σχετικά με τους εμβολιασμούς βρεφών, παιδιών, εφήβων αλλά και ενηλίκων ως ενός επιτεύγματος της επιστήμης που κατάφερε να αλλάξει παγκοσμίως τη ροή του επιπέδου υγείας και του προσδόκιμου ορίου ζωής. Κατά την εκδήλωση, οι εισηγητές θα απαντήσουν σε κρίσιμα ερωτήματα που απασχολούν την κοινωνία σχετικά με το θέμα των εμβολίων.

No Comments Yet

Comments are closed