Μ. Βορίδης: Η ενημέρωση που έχουμε για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών είναι πλημμελής

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Μάκης Βορίδης για τη στάση της στα εξωτερικά θέματα.

Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Realfm», ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στην απέλαση των Ρώσων διπλωματών λέγοντας πως η ενημέρωση που υπάρχει από την πλευρά της κυβέρνησης είναι πλημμελής, ενώ τόνισε, γι’ ακόμη μια φορά, πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ζητήσει ενημέρωση, αλλά δεν έχει λάβει.

«Επειδή ακούω διάφορα, και τα περί χρηματισμού βουλευτών των ΑΝΕΛ τα έχουμε ξανακούσει, αν υπάρχει τέτοιος βουλευτής να βγει να μας το πει, ώστε να μπορούν να ελεγχθούν αυτά», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Ακόμη, αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική της χώρας, ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ επισήμανε την υποχρέωση που έχει η Ελλάδα να διατηρεί ανοιχτούς διαύλους με τις μεγάλες χώρες, έχοντας βεβαίως απαρέγκλιτη θέση και στάση στα γεωπολιτικά της συμφέροντα. Ωστόσο, αν κρίνει ότι υπάρχουν κινήσεις που προσβάλλουν την εθνική της κυριαρχία ή προδίδουν αθέμιτη ανάμιξη στα εσωτερικά, τότε, όπως είπε, προφανώς πρέπει να πάρει τα μέτρα της. Αλλά επαναλαμβάνω, δεν έχω στοιχεία» ανέφερε.

«Εκείνο που δεν μπορεί να κάνει ο κ. Τσίπρας είναι να παίζει τις κουμπάρες με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Λέει ο κ. Τσίπρας ζήτω σας έβγαλα από το μνημόνιο άρα έχουμε αυτονομία. Αφού έχουμε αυτονομία, τότε ξεψήφισε τις συντάξεις. Αν δεν την ξεψηφίζεις εφόσον έχεις αυτονομία, τότε σημαίνει ότι την περικοπή των συντάξεων την επιβάλλεις εσύ, όχι το μνημόνιο, όχι οι ξένοι, υπογράμμισε ο κ. Βορίδης και κατέληξε:

«Ή είναι ψέμα ότι έχουμε αποκτήσει δημοσιονομική αυτονομία ή αν είναι αλήθεια πρέπει να ξεψηφίσεις τις συντάξεις γιατί αν δεν το πράξει φέρει ο ίδιος την ευθύνη για την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου».

No Comments Yet

Comments are closed