Μ.Γεράνης στο MyPortal.gr (vid): Είμαι ο δήμαρχος της καρδιάς τους, αλλά είμαι ο πρόεδρος του Φο.Δ.Σ.Α

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Κεντρικής Μακεδονίας, κ.Μιχάλης Γεράνης, μιλά στην web εκπομπή «30+3» του MyPortal.gr και τη δημοσιογράφο, Μαρία Σαμολαδά.

Ο τελευταίος Δήμαρχος Χορτιάτη, με επταετή θητεία, γεννήθηκε, μεγάλωσε και μένει στο Ασβεστοχώρι, σήμερα είναι και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πυλαίας – Χορτιάτη, ενώ ασχολείται ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση από το 1998.

Περιγράφει πως ξεκίνησε την εικοσαετή ενασχόλησή του με την τοπική αυτοδιοίκηση, πως η εμπιστοσύνη των πολιτών μετατρέπεται σε ευθύνη και ποια είναι η σχέση του με τον σημερινό Δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη, κ.Ιγνάτιο Καϊτεζίδη.

Εξηγεί τι είναι ο Φο.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας και ποια έργα έχουν γίνει την τελευταία τριετία, με κύριο αντικείμενο τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο κ.Μιχάλης Γεράνης επισημαίνει ότι πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία των πολιτών στη διαχείριση των απορριμμάτων πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος τους, αλλά και ποια θα είναι τα οφέλη, περιβαλλοντικά και οικονομικά.

Υπογραμμίζει το νόημα της κυκλικής οικονομίας αλλά και ποιες συμπεριφορές τα προηγούμενα χρόνια μας κράτησαν πίσω σε όλα τα επίπεδα.

Ο Πρόεδρος του Φο.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας τονίζει ότι ο περιφερειακός σχεδιασμός συμπλέει με τον εθνικό και ότι είναι η τελευταία ευκαιρία για χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ για τις επόμενες δράσεις και σημαντικά έργα.

Αναφέρεται στην επιτυχία λειτουργίας του Σταθμού Μεταφόρτωσης Ευκαρπίας και πόσο σημαντικά είναι τα οφέλη προς τους Δήμους και κατ’ επέκταση στους πολίτες.

Μεταξύ άλλων, ο κ.Γεράνης σημειώνει τι σημαντική συνεργασία των αυτοδιοικητικών και καταθέτει ποιο είναι το όραμα και το στοίχημα για το Φο.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας.

No Comments Yet

Comments are closed