Μ. Χριστοδουλάκης: Αυτόνομη η πορεία του Κινήματος Αλλαγής

Την επιλογή της Φώφης Γεννηματά να ζητήσει πρόωρες εκλογές χαιρέτισε ο νέος γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, εκτιμώντας ότι το συγκεκριμένο αίτημα ανέδειξε την έλλειψη προοπτικής για τη μεταμνημονιακή περίοδο.

«Βλέπουμε εκλογές σύντομα και το Κίνημα Αλλαγής θα είναι απόλυτα έτοιμο γι’ αυτές, όποτε και αν γίνουν. Οι συσχετισμοί στην κοινωνία έχουν αλλάξει και ήρθε η ώρα να αλλάξουν και στη Βουλή» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε πως το Κίνημα Αλλαγής θα παρουσιάσει ένα σαφές προοδευτικό πρόγραμμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. «Με βάση αυτό, θα ζητήσουμε από τους πολίτες καθοριστικό ρόλο για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας την επόμενη μέρα και θα επιδιώξουμε κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης επί του συγκεκριμένου προγραμματικού πλαισίου» ανέφερε.

Ο κ. Χριστοδουλάκης, ωστόσο, απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος «δεν έχει σχέση με τη σοσιαλδημοκρατία».

Όσον αφορά, τέλος, τις αναταράξεις στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η πορεία του κόμματος θα είναι αυτόνομη και έκανε λόγο για προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. να υπονομεύσουν την ενότητα του Κινήματος.

No Comments Yet

Comments are closed