Λουκουμάδες μόνο με μήλο

Είναι το πιο υπέροχο γλυκό που μπορείτε να προσφέρετε σε παιδιά!

Πολύ καλύτεροι από τους παραδοσιακούς λουκουμάδες που έχουν μόνο φαρίνα. Σε αυτή τη συνταγή οι λουκουμάδες μας αποτελούνται από ροδέλα μήλου, τυλιγμένη με έναν γευστικό χυλό.

Υλικά

  • 120 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 2 κουταλιές γλυκού κανέλα
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 μήλα
  • Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι, ή ηλιέλαιο

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ σπάστε το αυγό και προσθέστε το γάλα, το αλεύρι, το αλάτι και την κανέλα -Χτυπήστε ελαφρά
  • Αδειάστε και καθαρίστε τα μήλα, χωρίς να τα καταστρέψετε
  • Κόψτε τα σε ροδέλες πάχους 3 εκατοστών και τυλίξτε τις σε ζάχαρη

  • Ζεστάνετε το λάδι σε τηγάνι
  • Βυθίζετε τις ροδέλες μήλου στον χυλό και μετά στο τηγάνι
  • Τηγανίζετε τους λουκουμάδες όσο χρειάζεται, ώσπου να ροδίσουν
  • Τους βάζετε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν τα λάδια και τους πουδράρετε με ζάχαρη άχνη για ομορφιά

 

No Comments Yet

Comments are closed