Λιγκουίνι με ψητές πιπεριές Φλωρίνης

Ολη η γλύκα της ψητής, κόκκινης πιπεριάς στο πιάτο! Συνδιάστε τις ψητές πιπεριές με σκόρδο και κρεμμύδι, για μοναδική μακαρονάδα.

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια λιγκουίνι
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλυτζάνι γάλα
  • 1 φλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κουτί ψητές πιπεριές Φλωρίνες
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράστε τα λιγκουίνι σε αλμυρό νερό, όπως λέει το πακέτο
  • Βάλτε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι -Ροδίστε το κρεμμύδι και τα σκόρδα, ψιλοκομμένα, 2-3 λεπτά
  • Προσθέστε στο τηγάνι την κρέμα, το γάλα, την παρμεζάνα και αφήστε τα να βράσουν απαλά, ώσπου να πήξει η σάλτσα
  • Περάστε τις μισές πιπεριές Φλωρίνης στο μπλέντερ και κάντε πουρέ
  • Ψιλοκόψτε τις υπόλοιπες -Ρίξτε πουρέ και πιπεριές στο τηγάνι

  • Προσθέστε τα λιγκουίνι, δοκιμάστε, ρίξτε αλάτι και πιπέρι

  • Σερβίρετε καυτό, γαρνίρετε με επιπλέον παρμεζάνα

 

No Comments Yet

Comments are closed