Λατρευτό σαγανάκι με γαρίδες!

Είναι το τέλειο μεζεδάκι, μη μου πείτε!

Υλικά που θα χρειαστούμε

500 γρ. γαρίδες Νο 0 (καθαρισμένες)
250 γρ. τυρί φέτα
500 γρ. ντομάτες (ξεφλουδισμένες)
1 κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
Μαϊντανός ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
½ ματσάκι βασιλικό
2 σκελίδες σκόρδο
20 ml. ούζο
Ελαιόλαδο
1 κ.γλ. κουρκουμά
1 κ.γλ. κρυσταλλική ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι

How to

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Σε ένα μπολ, τρίβουμε τις ντομάτες, χρησιμοποιώντας τις χοντρές λεπίδες του τρίφτη. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το εντεράκι και το κέλυφος και κρατώντας το κεφάλι και την ουρά.

Τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνουμε. Μόλις κάψει το τηγάνι, ρίχνουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε συνολικά για 1 λεπτό, γυρνώντας τες ώστε να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές. Μόλις είναι έτοιμες, τις βγάζουμε σε πιάτο και αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο, βάζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι.

Σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν και σιγά σιγά προσθέτουμε τον κουρκουμά.

Ρίχνουμε το ούζο και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκόολ.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε να βράσουν.

Μόλις μειωθεί αρκετά η ποσότητα των υγρών, μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος, μαζί με τον μισό ψιλοκομμένο βασιλικό και μαϊντανό.

Θρυμματίζουμε μέσα στο σκεύος τη μισή φέτα και προσθέτουμε τις γαρίδες ομοιόμορφα πάνω στη σάλτσα.

Τις πιέζουμε ελαφρώς και θρυμματίζουμε πάνω τους το υπόλοιπο τυρί.

Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και βασιλικό, προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Μόλις τις βγάλουμε από το φούρνο σερβίρουμε αμέσως.

No Comments Yet

Comments are closed