Κυβέρνηση Virtual Reality

Ράπτη Έλενα

της Έλενας Ράπτη

Βουλευτης Α' Θεσσαλνικης με τη Νέα Δημοκρατία

Εδώ και αρκετές εβδομάδες είναι πλέον φανερό πως η κυβέρνηση έχει ανοίξει το μαγικό πουγκί! Αναγγελίες για προσλήψεις στο Δημόσιο, επιστροφές αναδρομικών και διανομή του κοινωνικού μερίσματος. Το «Δώστα όλα» σε επανέκδοση. Μόνο που το πουγκί συνεχίζει να έχει μέσα δανεικά. Από οφειλές του Δημοσίου προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, από την περικοπή του προγράμματος των δημοσίων επενδύσεων κατά 50%, από κάθε είδους φόρο που επινοείται το βράδυ και εφαρμόζεται το πρωί. Ξαφνικά η κυβέρνηση ανακάλυψε και 10.000 νέες θέσεις, σχεδιάζοντας να εκδιώξει τους ιερείς, αναγκάζεται να επιστρέψει αναδρομικά λόγω δικαστικών αποφάσεων, πρόβλεψη που δεν υπάρχει πουθενά στο σχέδιο του προϋπολογισμού και διανέμει εκ νέου κοινωνικό μέρισμα, αντί να αλλάξει το δημοσιονομικό μείγμα, που είναι βέβαιο πως δεν οδηγεί πουθενά.

Η κυβέρνηση επιλέγει σταθερά να επενδύει στην επαιτεία της κοινωνίας,  αντί της βιώσιμης ανάπτυξης. Όλα για όλα για την παραμονή στην εξουσία. Με αποκορύφωμα την είδηση για τη μη περικοπή  των συντάξεων που «παίζει» ως διαπραγματευτική νίκης της κυβέρνησης. Αναρωτιέται όμως κάθε σκεπτόμενος πολίτης: ποια είναι η αλήθεια πίσω από αυτή την είδηση;

Η αλήθεια είναι απλή. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει πως κέρδισε αυτό που δεν θα έπρεπε εξαρχής να έχει παραχωρήσει. Η πρώτη σκέψη όλων είναι πως η μη περικοπή των συντάξεων, που τόσο πρόθυμα φέρονται να δέχθηκαν οι θεσμοί, έχει δημοσιονομικά ανταλλάγματα που μάθαμε και άλλα που θα φανούν ίσως μετά τις εκλογές ως δεσμεύσεις της σημερινής κυβέρνησης. Γιατί η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να κρύψει από κανέναν πως το κόλπο με τις συντάξεις στοίχισε ως αντάλλαγμα περικοπή 800 εκ ευρώ σε κοινωνικές παροχές, δηλαδή χειρότερη περίθαλψη, λιγότερα φάρμακα ή μεγαλύτερη συμμετοχή ασφαλισμένων και πολλά ακόμη. Ενώ και οι προσλήψεις που τάζει δεν περνούν από την έγκριση των δανειστών.

Οι πολίτες όμως που ζουν τις συνέπειες των επιλογών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ασφαλώς δεν πείθονται ότι η οικονομία ανακάμπτει, επειδή για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση υπόσχεται επιδόματα. Έχουμε την εικόνα ενός πρωθυπουργού να πανηγυρίζει σε μια δική του εικονική πραγματικότητα, όπου βλέπει τα πάντα καλά, την ίδια ώρα που οι πολίτες δυσκολεύονται στην καθημερινότητά τους, που οι τράπεζες βρίσκονται αντιμέτωπες με τεράστια προβλήματα και η χώρα έχει αδυναμία πρόσβασης στις διεθνείς αγορές.

Πανηγυρίζει και διακηρύσσει  ότι ο προϋπολογισμός αυτός είναι ο πρώτος μεταμνημονιακός, αλλά αλήθεια πώς βγήκαμε από το μνημόνιο, όταν οι πολιτικές λιτότητας συνεχίζουν να υφίστανται και όταν ακόμη συνεχίζουμε να ζητάμε για κάθε νομοθέτημα έγκριση από τους θεσμούς;

Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου νοιώθει περήφανη για το υπερπλεόνασμα, προβάλλει σαν μεγάλη επιτυχία την αναβολή της προβλεπόμενης μείωσης των συντάξεων, θεωρώντας τους Έλληνες αφελείς, και μειώνει το φόρο επιχειρήσεων κατά 1% (από 29 σε 28%) ως δήθεν πολιτική στήριξης της επιχειρηματικότητας. Το υπερπλεόνασμα της κυβέρνησης όμως σημαίνει απλήρωτους υπαλλήλους, έλλειψη τομογράφων σε δημόσια Νοσοκομεία,  χαλασμένα περιπολικά της αστυνομίας, ένα καθηλωμένο όχημα της πυροσβεστικής, λεωφορεία του ΟΑΣΘ που μένουν καθημερινά στο δρόμο από βλάβη. Η κυβέρνηση ενόψει εκλογών είναι ικανή να πει και να κάνει τα πάντα ώστε να παραμείνει στην εξουσία. 4 χρόνια εξαθλίωσε τους πολίτες, για να έρθει τώρα να μοιράσει κάποια δώρα προεκλογικά. Δεν πείθει κανέναν! Η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση με σχέδιο για την οικονομία, με λιγότερους φόρους και εισφορές, με απλοποίηση διαδικασιών για επενδύσεις, με αποκρατικοποιήσεις, με μικρότερο κράτος, με ενεργό συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, με λύσεις αξιοπρέπειας σε όσους έχουν οφειλές. Έτσι θα δημιουργηθούν δουλειές, ευκαιρίες και ασφάλεια για όλους. Έτσι θα γίνει καλύτερη η ζωή των Ελλήνων. Με πυροτεχνήματα ευαισθησίας δεν μπορεί πλέον ο Πρωθυπουργός να εξαπατήσει για άλλη μια φορά τον Ελληνικό λαό.

No Comments Yet

Comments are closed