Κυρ.Βελόπουλος: Το σχέδιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού εξυπηρετεί τις τράπεζες

«Τοκογλυφικό σχέδιο που εξυπηρετεί τους τραπεζίτες», χαρακτήρισε τον εξωδικαστικό μηχανισμό, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την αύξηση του κοινωνικού μερίσματος και την παράταση του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης των οφειλών.
«Έχουν κατατεθεί λέει 60.000 αιτήσεις και έχουν εξεταστεί μόλις 2.000. Και βγαίνουν τα παπαγαλάκια σας χωρίς στοιχεία και λένε ότι το 50% μπορεί να πληρώσει αλλά δεν πληρώνει. Πώς τα λέτε αυτά; Πρέπει να δίνετε στοιχεία. Λέτε ότι θα γίνει άρση τραπεζικού απορρήτου και σε άλλες καταθέσεις. Μα αν κινδυνεύει το σπίτι μου και θες να μου πάρεις τις 5.000 που έχω στην τράπεζα, ε ναι, δεν θα θέλω να τις πάρεις, γιατί τις παίρνεις τοκογλυφικά. Εσείς δουλεύετε τον ελληνικό λαό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και πρόσθεσε:
«Μια οικογένεια που έπαιρνε 2.000 ευρώ μισθό και σήμερα παίρνει 800 ευρώ πώς θα πληρώσει το δάνειο που πήρε για να αγοράσει το σπίτι; Δεν ξέρετε γιατί δεν έχετε εργαστεί. Δεν αντιλαμβάνεστε ότι ο κόσμος έξω δεν έχει καθόλου δουλειά. Μπορεί να είχε παλαιότερα, αλλά σήμερα δεν έχει και δεν μπορεί να πληρώσει. Και εσείς τους λέτε μπαταχτσήδες. Αν θέλουν κάποιοι να μιλούν σοβαρά ας κοιτάξουν τα δάνεια των κομμάτων. Να πληρώσουν πρώτα τα δάνεια των κομμάτων και μετά να πάτε να πάρετε το σπίτι του καθενός. Πώς θα πείσουμε τον λαό ότι μεριμνάμε για το καλό του, για το καλό του κράτους και του έθνους; Η λύση είναι μία. Αν δεν μπορείτε να εφεύρετε κάτι καινούργιο αντιγράψτε το μοντέλο των ΗΠΑ της δεκαετίας του ’30. Αλλά η ΝΔ δεν θα το κάνει ποτέ αυτό, γιατί με αυτό τον τρόπο δεν θα εξυπηρετήσετε τους τραπεζίτες, τους φίλους σας, τους δικούς σας ανθρώπους. Λες και οι Έλληνες δεν είναι δικοί μας άνθρωποι».
Μιλώντας για το κοινωνικό μέρισμα διερωτήθηκε γιατί «η κυβέρνηση δεν λέει στον ελληνικό λαό ποιοι έχουν πάρει το κοινωνικό μέρισμα».
«172 εθνικότητες! Όχι Έλληνες», πρόσθεσε και συνέχισε.
«Η άποψή μας είναι ότι πρώτα πρέπει να το πάρουν οι Έλληνες και μετά, αν περισσεύει, όλοι οι υπόλοιποι. Εσείς μοιράζετε τα χρήματα του ελληνικού λαού σε όλες τις εθνικότητες. Αυτά όμως που δίνετε είναι χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό και ανήκουν στους Έλληνες. Ποιος φορολογείται; Ο Έλληνας! Ποιος δεν παίρνει ΕΚΑΣ; Ο Έλληνας! Ποιος δεν παίρνει μέρισμα; Ο Έλληνας! Και την ίδια ώρα 172 εθνικότητες παίρνουν τα λεφτά του ελληνικού λαού σε επιδόματα.
Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και στη Λάρκο. Διερωτήθηκε γιατί «η χώρα των χιλιάδων ετών ναυπήγησης πλοίων, που είχαμε κοσμοπολίτες που έκαναν αποικίες σε όλη τη Μεσόγειο να μην έχει ένα ναυπηγείο ελληνικό» ενώ χαρακτήρισε «έγκλημα αυτό που γίνεται στη Λάρκο.
«Κύριο προϊόν της ΛΑΡΚΟ είναι το σιδηρονικέλιο. Καλύπτει το 6% της ευρωπαϊκής ζήτησης και το 3% της παγκόσμιας. Κοβάλτιο. Το κρύβουν όλοι. Είναι η πρώτη ύλη για τις μπαταρίες. Και σε τρία χρόνια θα παράγει το κοβάλτιο ο ιδιώτης», τόνισε ο κ. Βελόπουλος.
Καταλήγοντας, επανέλαβε την αντίθεση του κόμματός του σε ενδεχόμενη προσφυγή της Ελλάδας στη Χάγη.
«Προσοχή μην πάτε για το θέμα της υφαλοκρηπίδας και των 12 μιλίων στην Χάγη. Στην Χάγη θα πάτε μόνο για την ΑΟΖ για να κερδίσουμε. Αν πάτε για τα άλλα θα χάσουμε. Μην δέχεστε την Χάγη. Θα μας βρίζουν οι επόμενες γενιές. Τα παιδιά μας. Θα πρέπει να πάτε στο Αμβούργο. Τα άλλα είναι παραμύθια στημένα από κάποιους», κατέληξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

No Comments Yet

Comments are closed