Κυρ.Μητσοτάκης: Στους πιο αδύναμους το υπερπλεόνασμα

Μείωση του ΕΝΦΙΑ από του χρόνου και κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του φόρου επιτηδεύματος μέσα στην τετραετία εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά.

«Θα υπάρχει υπερπλεόνασμα. Θα πάει στοχευμένα στους πιο αδύναμους» είπε ο πρωθυπουργός. Σε ερώτηση σε ποιους θα διανεμηθεί το υπερπλεόνασμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Θέλουμε να εξετάσουμε όλες τις πολιτικές μας και δεν είναι σκοπός μου να κάνω ψηφοθηρική πολιτική. Θέλω αυτά που θα δώσω να πιάσουν τόπο. Πάντα έχοντας εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών».

Η κυβέρνηση έχει σχέδιο που ανακουφίζει τους πιο αδύναμους, κινητοποιεί παραγωγικές δυνάμεις και αντιμετωπίζει το πρόβλημα της φοροδιαφυγής, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Για το μεταναστευτικό ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι με το νέο νόμο περί ασύλου η κυβέρνηση στέλνει το μήνυμα ότι «το σύστημα σφίγγει» και όσοι δεν δικαιούνται άσυλο θα επιστρέφουν.

«Δεν διαπραγματευόμαστε με τσαμπουκάδες», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός σημειώνοντας πως και οι Ευρωπαίοι αλλάζουν σταδιακά τις θέσεις τους για το άσυλο.

Ανέφερε επίσης ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα που θα δημιουργηθούν.

Για το ασφαλιστικό σημείωσε πως η κυβέρνηση θα προσαρμοστεί στις αποφάσεις του ΣτΕ  και υπογράμμισε πως το σύνολο, που θα υπάρχει από τις ασφαλιστικές εισφορές με το νέο ασφαλιστικό και την φορολογική μεταρρύθμιση, θα είναι σημαντικά θετικό. Είπε ακόμη ότι το νέο ασφαλιστικό θα είναι απλό και δίκαιο.

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση υλοποιεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και είπε ότι έως το τέλος της τετραετίας θα έχουν καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος και η εισφορά αλληλεγγύης.

 

 

 

 

 

Πηγή: ΣΚΑΙ
No Comments Yet

Comments are closed