Κρέπες με σπανάκι, ανθότυρο και ντοματίνια

Υλικά

  • 1 κουτί Κρέπες
  • 3 αυγά
  • 1900 ml γάλα
  • 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
  • 150 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. μανούρι
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτί Μπεσαμέλ
  • 50 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 15 γρ. φρέσκο βασιλικό
  • 100 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 40 γρ. βούτυρο
  • αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τις Κρέπες σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.

Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια, προσθέτετε το σπανάκι και σιγοψήνετε μέχρι να μαραθεί. Κόβετε στη μέση τα ντοματίνια, τα βάζετε σε ταψί με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και ζάχαρη και ψήνετε στο φούρνο στους 180°C βαθμούς για 2-3 λεπτά.

Ανακατεύετε το σπανάκι, τα λευκά τυριά και τα ντοματίνια και μοιράζετε τη γέμιση στις κρέπες. Τυλίγετε τις κρέπες σε ρολό και τις τοποθετείτε σε βουτυρωμένο πυρέξ 24×32 εκατοστά. Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και την απλώνετε πάνω από τις κρέπες. Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και τον βασιλικό και ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 20 περίπου λεπτά.

(gastronomos.gr)

No Comments Yet

Comments are closed