Κουτσούμπας: «Μονόδρομος» η συμπόρευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, για όποιον δε συμβιβάζεται με τα όρια του συστήματος»

«Μονόδρομο» αποτελεί «η συμπόρευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, για όποιον δε συμβιβάζεται με τα όρια που επιβάλλει το σύστημα, το κράτος, το κέρδος των λίγων αφεντικών», τόνισε ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, στη Θεσσαλονίκη.

«Γιατί κόντρα στην άποψη «δεν αλλάζουν τα πράγματα» το Φεστιβάλ έχει απάντηση. Με τους αγώνες, τα όνειρά μας, τη δύναμή μας μπορούμε να χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα, τον σοσιαλισμό» είπε ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε: «Είναι όμως και κάτι άλλο. Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ ενσαρκώνει τις αρετές της προσφοράς, της ζωντανής συμμετοχής, της δράσης, της οργάνωσης, της πραγματικής δημοκρατίας».

Ο γ. γραμματέας του ΚΚΕ επεσήμανε ότι  αυτές είναι «αρετές, που το σύστημα, τα κόμματα και οι διάφοροι μηχανισμοί του, προσπαθούν να συκοφαντήσουν και να διαγράψουν από τη ζωή του λαού και της νεολαίας, ως κάτι παλιομοδίτικο» και να βάλουν στη θέση τους, «τα κόμματα του διαδικτύου και του facebook, τα ηλεκτρονικά συνδικάτα, την ψηφιακή δήθεν δημοκρατία».

«Δηλαδή, οι εργαζόμενοι και οι νέοι να αποξενωθούν από την ενεργητική συμμετοχή και δράση και να περιορίζονται σε ρόλο ακόλουθου, που το πολύ – πολύ θα εκφράζουν τη γνώμη τους με κανένα like στο διαδίκτυο» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε:

«Δείτε για παράδειγμα τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης της ΝΔ για το ηλεκτρονικό μητρώο μελών των συνδικάτων, που από τη μία στοχεύει στην απονεύρωση των συνδικάτων και των ζωντανών διαδικασιών, ουσιαστικά τη διάλυσή τους, για να μην μπορούν να εκπροσωπούν τα συμφέροντα των εργαζομένων και ενώ από την άλλη προωθεί το γενικευμένο φακέλωμα, με βάση τις οδηγίες της ΕΕ, για να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς και σπουδών».

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στο διεθνές σκηνικό, με τους ανταγωνισμούς, τις αντιθέσεις μεγάλων δυνάμεων, τις διαφορές τους για την κλιματική αλλαγή, τις ανισότητες, τους εμπορικούς πολέμους, το Brexit και τους εσωτερικούς ανταγωνισμούς στην Ε.Ε., ως «αποδείξεις», ενός συστήματος, που «βρίσκεται σε βαθιά σήψη» και, που «αν δεν ανατραπεί, θα φέρει ακόμη περισσότερη φτώχεια, δυστυχία, κρίση, πολέμους».

Επεσήμανε, ότι όλα αυτά επηρεάζουν άμεσα και τη χώρα μας «γιατί η Ελλάδα είναι βαθιά χωμένη στο κουβάρι των αντιθέσεων και των αδιεξόδων που αντιμετωπίζει το καπιταλιστικό σύστημα». Τόνισε, ότι «καταρρίπτονται όλα όσα ακούμε από την κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα, του ΣΥΡΙΖΑ πριν», πως τα δύσκολα πέρασαν» και ότι  «η χώρα έχει γυρίσει σελίδα» και πρόσθεσε ότι η «ανάκαμψη» και η «εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών, για τα οποία κομπάζει η κυβέρνηση», δεν ανατρέπουν την κατάσταση και τα προβλήματα του λαού, αντίθετα, προϋποθέτουν ότι «η αντιλαϊκή πολιτική, των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων, θα εφαρμόζεται μέχρι κεραίας».

«Τα παχιά λόγια για το τρένο της ανάπτυξης, λόγια που τα μοιράζονται με κοινό πάθος όλα τα αστικά κόμματα δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα» συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε:

«Είμαστε, αντιμέτωποι με ένα πλέγμα εξελίξεων που η οικονομία και η εξωτερική πολιτική καθορίζεται από τις κοινές στρατηγικές επιλογές μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και την κυβερνητική εναλλαγή τους. Η δεκαετία που πέρασε με τα τρία μνημόνια, τη βίαιη καθίζηση στο λαϊκό εισόδημα, στο ασφαλιστικό, στην υγεία κλπ, έδειξε τα όρια του καπιταλιστικού συστήματος και τα μεγάλα προβλήματά του».

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι «το ιμπεριαλιστικό σύστημα γίνεται συνεχώς πιο αντιδραστικό και επικίνδυνο» και ότι «οι υπερασπιστές του, η κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα στην Ελλάδα, είναι εκτεθειμένοι, ανεπανόρθωτα».

 

No Comments Yet

Comments are closed