Κουνουπίδι ογκρατέν με ζαμπόν

Κουνουπίδι τρώμε σπάνια, είναι δεδομένο. Μια ωραία ευκαιρία για να καταναλώσουμε το πολύτιμο αυτό λαχανικό εποχής, είναι η παρακάτω συνταγή: μαζί με πατατούλες και μπέηκον στον φούρνο.

Υλικά

  • 1 κουνουπίδι
  • 3 μέτριες πατάτες
  • 3 φέτες ζαμπόν
  • 150 γραμμάρια τυρί τριμμένο, απαλό
  • 1 ποτηράκι κρέμα γάλακτος
  • Φρεσκοτριμένο μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Κόψτε τα μπουκετάκια στο κουνουπίδι και βράστε τα στον ατμό για 15 λεπτά
  • Καθαρίστε τις πατάτες και βράστε τις στον ατμό για 15 λεπτά
  • Στο μεταξύ κόψτε το ζαμπόν σε λωρίδες
  • Σε πυρέξ βάλτε τα λαχανικά και το ζαμπόν -Απλώστε τα 3/4 της κρέμας και του τυριού, μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι -Ανακατέψτε καλά
  • Προσθέστε την υπόλοιπη κρέμα και τυρί -Ψήστε για 15 λεπτά
  • Βάλτε τον φούρνο στο γκριλ και ψήστε για άλλα 3-4 λεπτά, να ροδίσει
  • Συμβουλή: Για να γίνει πιο νόστιμο το πιάτο, αντικαταστήστε την κρέμα γάλακτος με μπεσαμέλ

No Comments Yet

Comments are closed