Κουμουτσάκος: Διγλωσσία της κυβέρνησης για τη Συρία

Τη διπλωματική διγλωσσία της κυβέρνησης στο θέμα της Συρίας ανέδειξε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Όπως είπε, μολονότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι οι πυραυλικές επιθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Γαλλίας δεν βοήθησαν στην επίλυση της κρίσης, το ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά την σύσκεψη του NATO αποδεικνύει πως όλα τα μέλη της Συμμαχίας εξέφρασαν στήριξη για τις επιδρομές.

«Οι Σύμμαχοι εξέφρασαν την πλήρη στήριξή τους για αυτή την ενέργεια, που αποσκοπεί στο να υποβαθμίσει τις χημικές οπλικές δυνατότητες του συριακού καθεστώτος και να αποτρέψει περαιτέρω χημικές επιθέσεις εναντίον του συριακού λαού». Ανέφερε χαρακτηριστικά το ανακοινωθέν του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου.

Ο κ. Κουμουτσάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επανέλαβε τη θέση της ΝΔ πως τα συμμαχικά πλήγματα εναντίον του χημικού οπλοστασίου του καθεστώτος Άσαντ ήταν αναπόφευκτα μετά τις άκαρπες προσπάθειες που υπήρξαν στο μέτωπο της διπλωματίας, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για συσσωρευμένη ένταση στην περιοχή.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο τομεάρχης της ΝΔ είπε ότι η κυβέρνηση οφείλει να είναι σε εγρήγορση με ενισχυμένα μέτρα στην Μεσόγειο και να ενισχύσει όλες τις δομές στα νησιά προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη αύξηση των προσφυγικών ροών.

Ανέφερε τέλος πως κανείς δεν μπορεί να πει ότι η Τουρκία θα επιδιώξει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, εκτιμώντας ότι η Άγκυρα θέλει να δοκιμάσει τις αντοχές της Ελλάδας.

No Comments Yet

Comments are closed