Κοτόπουλο τυλιχτό σε μπέικον

Το μπέηκον αναβαθμίζει το πιο ταπεινό στήθος κοτόπουλου, φροντίστε να αγοράσετε κάτι καλής ποιότητας.

Υλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλο
  • 8 φέτες μπέηκον
  • Λίγο βούτυρο
  • Αρωματικά –Θυμάρι, δεντρολίβανο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόψτε το στήθος στα δύο, κατά μήκος για να είναι λεπτότερο
  • Αλατίστε ελαφρά, πιπέρι
  • Τυλίξτε το κοτόπουλο σφιχτά με το μπέηκον –Βάλτε 4 φέτες σε κάθε κομμάτι
  • Επιλέξτε με τι θα το μαγειρέψετε –Με καρότα, με πατάτες, με πράσα;
  • Αν είναι με καρότα π.χ. κόψτε τα καρότα σε λεπτές φέτες
  • Βάλτε τα καρότα σε ταψάκι, ως βάση, από πάνω το κοτόπουλο

  • Ρίξτε παντού λίγο βούτυρο, το λευκό κρασί, λίγο αλάτι και πιπέρι, ελαιόλαδο
  • Προσθέστε μισό ποτήρι νερό και ψήστε σε φούρνο για 40 λεπτά
  • Γυρίστε το κοτόπουλο μια φορά, για να ροδίσει
  • Η συνταγή που δίνει ο Jamie Oliver είναι με πράσα και θυμάρι στο σάιτ jamieoliver.com

 

No Comments Yet

Comments are closed