Κοτόπουλο με κριθαράκι

Είναι μια εύκολη και πρακτική συνταγή one pote που σας προτείνω: Ολα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι.

Υλικά

  • 1 κιλό κοτόπουλο, κομμένα
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτάλι σούπας βούτυρο
  • 2 φλυτζάνια κριθαράκι χοντρό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλυτζάνι ντομάτα τριμμένη
  • Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

  • Βγάλτε τα περιττά λίπη από το κοτόπουλο και αλατίστε το
  • Ρίξτε το λάδι και το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και ροδίστε καλά τα κομμάτια
  • Αφήστε τα να ροδίσουν σε μέτρια φωτιά, για 5 λεπτά από κάθε πλευρά
  • Βγάλτε τα στην άκρη
  • Μέσα στο τηγάνι ρίξτε το κριθαράκι και το κρεμμύδι, ανακατέψτε καλά
  • Προσθέστε το σκόρδο, ανακατέψτε, ρίξτε την ντομάτα
  • Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου, 2 ποτήρια ζεστό νερό (με ζωμό κότας, προαιρετικά), σκεπάστε και αφήστε να σιγοβράσει για 15 λεπτά
  • Ετοιμο! Αφήστε το 5 λεπτά να ξεκουραστεί και να μελώσει
  • Ρίξτε πιπέρι και μαϊντανό (ή φύλλα βασιλικού, αν έχετε), παρμεζάνα και σερβίρετε

 

No Comments Yet

Comments are closed