Κοτόπιτα με κολοκυθάκι, εύκολη

Ελαφρύ και εύκολο πιάτο, άνετα σερβίρεται ως κύριο με μια σαλάτα.

Υλικά

  • 1 ζύμη βαριά, χωριάτικη, για πίτες
  • 200 γραμμάρια στήθος ή μπούτι κοτόπουλο
  • 2 κολοκυθάκια
  • 50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 3 αυγά
  • Μερικά κλωνάρια εστραγκόν (μαϊντανό, αλλιώς)
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Απλώστε τη ζύμη σε ταψάκι που δεν κολλάει και τσιμήστε την ζύμη με πιρούνι
  • Πλύντε και κόψτε τα κολοκυθάκια σε κύβους, κόψτε το κοτόπουλο κομματάκια
  • Σε τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο και ροδίστε καλά το κοτόπουλο και τα κολοκυθάκια
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, ροδίστε καλά για 10 λεπτά
  • Πλύντε και κόψτε το εστραγκόν, ψιλοκόψτε
  • Σε ένα μπολ σπάστε τα αυγά και ανακατέψτε τα με την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το εστραγκόν, αλάτι και πιπέρι
  • Βάλτε το κοτόπουλο και τα κολοκυθάκια στο ταψί, απλώστε τα αυγά από πάνω
  • Ψήστε στους 180 βαθμούς επί 30 λεπτά

 

No Comments Yet

Comments are closed