Κορωνοϊός: Στη διάθεση του υπουργείου Υγείας 8.000 κλίνες ιδιωτικών κλινικών

Οκτώ χιλιάδες νοσηλευτικές κλίνες για ασθενείς, εκτός των πασχόντων από κορωνοϊό, διαθέτει στην κυβέρνηση η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ).

Ο πρόεδρος της ΠΕΙΚ Γρηγόρης Σαραφιανός απέστειλε σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την οποία κοινοποιεί επίσης στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ.

Σκοπός της διάθεσης των 8.000 κλινών είναι η αποσυμφόρηση των νοσοκομείων του ΕΣΥ, καθώς και η νοσηλεία μη πασχόντων από covid-19 ασθενών από την ΙσπανίαΓαλλία και Πορτογαλία, που αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα λόγω της κατάρρευσης των συστημάτων υγείας τους.

«Στη διάθεσή σας να συνδράμουμε με όποιο τρόπο θεωρείτε εσείς αναγκαίο, ώστε να μην χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή, ο πρόεδρος της ΠΕΙΚ, Γρηγόρης Σαραφιανός.

Η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών εκπροσωπεί 100 κλινικές σε όλους τους δήμους της Αττική και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχονται σε 1.613, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του κ. Τσιόδρα.

No Comments Yet

Comments are closed