Κορωνοϊός: Νέα λίστα με τις επιχειρήσεις που πλήττονται την επόμενη εβδομάδα

O υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει επικαιροποίηση της λίστας με τους ΚΑΔ. Έτσι, νέες κατηγορίες επαγγελματιών που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού, θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.
Αναμένεται να συμπεριληφθούν δραστηριότητες συναφείς με αεροπορικές μεταφορές, χώρους στάθμευσης επιβατικών αυτοκινήτων, υπαίθριου πάγκους κ.α. «Παρακολουθούμε τα αριθμητικά δεδομένα. Προσπαθούμε να κάνουμε όσο γίνεται περισσότερα» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Για το δώρο Πάσχα, ο Χρήστος Σταϊκούρας επεσήμανε ότι οι κατηγορίες των επιχειρήσεων που έκλεισαν λόγω αναγκαστικών μέτρων, καταγράφουν μείωση του τζίρου τους και είναι στις λίστες των ΚΑΔ, έχουν το δικαίωμα να το καταβάλουν αργότερα, μέσα στο καλοκαίρι. Δεν ισχύει το ίδιο για τις επιχειρήσεις οι οποίες λειτουργούν κανονικά και οποίες πρέπει να το αποδώσουν όπως προβλέπει ο νόμος. Με βάση τα οριζόμενα από τη νομοθεσία, περίπου 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και στο ΕΚΑΒ θα λάβουν, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, δώρο Πάσχα τον Απρίλιο. Το κόστος ανέρχεται σε 80 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι το διάστημα Μάρτιος- Απρίλιος-Μάιος θα επηρεαστεί η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού καθώς θα υπάρξει απώλεια εσόδων (φορολογικών και ασφαλιστικών) ενώ ταυτόχρονα έχουν αυξηθεί οι δαπάνες. Όπως είπε τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν έως αρχές Ιουνίου, χωρίς να χρειαστεί να αξιοποιηθεί το λεγόμενο «μαξιλάρι ασφαλείας» ύψους 32 δισ. ευρώ. Κι αυτό οφείλεται με βάση τον υπουργό στη συνετή δημοσιονομική διαχείριση που υπήρξε το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

No Comments Yet

Comments are closed