Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Το τελευταίο θύμα του πολιτικού ανθρωποφάγου;

Άρθρο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθήνας Κωνσταντίνου Μπογδάνου με τίτλο «Το τελευταίο θύμα του πολιτικού ανθρωποφάγου», δημοσιεύει η ιστοσελίδα meaculpa.gr

Το πλήρες άρθρο έχει ως εξής:

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Το να πεις κανείς ότι στην υπόθεση Novartis ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είναι θύμα θα είναι υπερβολικό και ψευδές. Συγχρόνως όμως, κατά κάποιον τρόπο ο «κύριος Μίμης» είναι θύμα.

Το τελευταίο, μιας μακράς σειράς πολιτικών προσωπικοτήτων που έχουν στην πορεία του χρόνου καταναλωθεί, χρησιμοποιηθεί και πεταχτεί από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης ανήκει σε ένα κομμάτι της δεξιάς που το 2015, για λόγους ιδεολογικούς ή συμφέροντος, συμπορεύθηκε με την «πρώτη φορά αριστερά» καλοβλέποντας μία έξοδο της χώρας από το ευρώ. Στην ίδια κατηγορία εμπίπτουν οι ΑΝΕΛ και, υπό όρους, η Χρυσή Αυγή, που στο δημοψήφισμα αλλά και άλλοτε στήριξε ντε φάκτο ΣΥΡΙΖΑ.

Η χρησιμότητα του πρώην δικαστικού στον Αλέξη Τσίπρα ήταν κομβικής σημασίας. Καθώς η κυβέρνηση επιχειρούσε τον έλεγχο «των αρμών της εξουσίας» με ένα ρεσάλτο στους θεσμούς, στην αγορά και τα ΜΜΕ, η απαξίωση των πολιτικών της αντιπάλων ήταν επίσης αναγκαία ώστε –μετά την υπογραφή του τρίτου και βαρύτερου μηνμονίου – ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει πιθανότητες επανεκλογής.

Το πλάνο ήταν κοινό μυστικό ανάμεσα σε στελέχη, φίλους και παρατρεχάμενους. Του Παύλου Πολάκη του ξέφυγε μια φορά κανονικά: Να μπουν ένας-δυο φυλακή, είχε πει, για να ξαναβγούμε. Στα μαγαζιά που σύχναζαν μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έμπαιναν στοιχήματα για το ποιος θα βρεθεί πρώτος πίσω απ’τα κάγκελα. Κάποιος αυτό έπρεπε να το συντονίσει και να το μεθοδεύσει.

Σήμερα, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ είναι κάθε μέρα και πιο μόνος. Ένας-ένας, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευση τον αδειάζουν. Η Κουμουνδούρου, μπροστά σε συντριπτικά στοιχεία και φυγάδες μάρτυρες (που υπερασπίζεται!), παίρνει αποστάσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας, κάποτε «κολλητός» της οικογένειας Παπαγγελόπουλου δείχνει το πραγματικό πρόσωπό του.

Το πρόσωπο αυτό έχουν αντικρύσει στο παρελθόν τόσοι και τόσοι: Από τον Αλέκο Αλαβάνο και τον Φώτη Κουβέλη, μέχρι τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Πάνο Καμμένο. Αυτοί και πολλοί ακόμα υπήρξαν «πασατέμπος» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις εξεμέτρησαν τη χρησιμότητά τους βρέθηκαν στα αζήτητα «χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ».

Το ερώτημα τώρα είναι αν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος θα αποδειχθεί μία από τα ίδια. Ποιος ξέρει. Καθώς ο κλοιός σφίγγει γύρω του, η πρόσφατη κίνηση του προέδρου του ΜΕΡΑ25, να δώσει στον Πρόεδρο της Βουλής αρχείο με ηχογραφήσεις του Eurogroup, μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης. Συχνά, ο serial killer τελικά εκτίθεται διότι ένα υποψήφιο θύμα αποφασίζει μην φαγωθεί.

Στην πρόσφατη ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου, έαν πιστεύει ότι έχει κάνει κι αυτός κάποιο λάθος, η απάντηση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ήταν: «Ότι εμπιστεύτηκα». Δεν διευκρινίζει ποιον, ούτε ως προς τί. Τί θα αποκαλυφθεί, αν ο άνθρωπος που συχνά συνομιλεί δημόσια με το χέρι μπροστά απ’το στόμα – για να μη διαβάζει κανείς ούτε τα χείλη του- αποφασίσει να μιλήσει ανοιχτά;

No Comments Yet

Comments are closed