Κομισιόν: Αρνείται ότι «μπλοκάρει» την εξαγωγή 3,1 εκατ. δόσεων της AstraZeneca στην Αυστραλία

Η Κομισιόν αρνήθηκε ότι εμποδίζει την εξαγωγή 3,1 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca στην Αυστραλία, στο πλαίσιο των αυστηρότερων ελέγχων στις εξαγωγές που έχει υιοθετήσει το μπλοκ, προκειμένου να αντιμετωπίσει την έλλειψη εμβολίων στην ήπειρο.

Κυβερνητική πηγή της Αυστραλίας υποστήριξε στο Reuters ότι η ΕΕ έχει «μπλοκάρει» 3,1 εκατομμύρια δόσεις, καθώς και ότι η χώρα δεν έχει πολλές ελπίδες να λάβει και τις υπόλοιπες 400.000 δόσεις που προορίζονται γι’ αυτήν εγκαίρως.

Η διαφωνία υποδηλώνει, σύμφωνα με το Reuters, τις τεράστιες ελλείψεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ σε εμβόλια της AstraZeneca, ενώ περιπλέκει την εκστρατεία εμβολιασμού της Αυστραλίας, η οποία είναι περισσότερο από 80% πίσω από το αρχικό της πρόγραμμα.

«Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε οποιαδήποτε απόφαση για αποκλεισμό των εξαγωγών εμβολίων στην Αυστραλία ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα», δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής δήλωσε ότι το μπλοκ απέρριψε μόνο ένα από τα 491 αιτήματα εξαγωγής εμβολίων κατά του κορονοϊού από τότε που έθεσε τους κανόνες διαφάνειας για τις εξαγωγές στα τέλη Ιανουαρίου.

No Comments Yet

Comments are closed