Κολοκυθολουκουμάδες

Μπορεί το… τηγάνισμα να θεωρείται ανθυγιεινό όμως αυτοί οι κολοκυθολουκουμάδες δεν μπορούν να αντισταθούν στο λαδάκι που καίει!

Συστατικά

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα
  • 4 αυγά
  • Μισό ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Λίγο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2-3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • Λάδι για το τηγάνισμα
Τρόπος μαγειρέματος

  • Τρίψε στον ψιλό τρίφτη τα κολοκύθια.
  • Αλάτισέ τα λίγο και στίψ’ τα καλά να φύγουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά.
  • Άφησέ τα στην άκρη μέσα σε σουρωτήρι για 10 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ βάλε τα κολοκύθια, το τυρί, το δυόσμο, το πιπέρι, τα αυγά, τη φρυγανιά και ανακάτεψε.
  • Πρόσθεσε αλεύρι τόσο ώστε το μίγμα σου να γίνει σφιχτό μίγμα.
  • Σε βαθύ τηγάνι βάλε μπόλικο λάδι να κάψει.
  • Πλάσε μπαλάκια από τη ζύμη, αλεύρωσέ τα και βάλ’ τα να τηγανιστούν μέχρι να ροδίσουν.
  • Όταν τα βγάλεις από το τηγάνι βάλε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
  • Σερβίρονται ζεστοί.
No Comments Yet

Comments are closed