Κοινό μέτωπο αντιπολίτευσης εναντίον Μανδαλιανού στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου- «Σαμποτάρουν» τις δημαιρεσίες

Με επιστολές τους οι τρεις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου (Σούλα, Καμαρινού, Γιαννακόπουλου) ενημερώνουν τη δημοτική αρχή ότι δεν θα παραστούν στις δημαιρεσίες της ερχόμενης Κυριακής, καθώς όπως αναφέρουν δεν τηρήθηκαν από την παράταξη του νέου δημάρχου Κλεάνθη Μανδαλιανού το πνεύμα του νέου νόμου Κλεισθένη για τις συνεργασίες στον δήμο.

Μετά την εξέλιξη αυτή, αναμένεται οι δημαιρεσίες της ερχόμενης Κυριακής να αναβληθούν, με τον σημερινό δήμαρχο να αναζητά λύσεις για τη συγκρότηση προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

 

Οι επιστολές των παρατάξεων

 

Στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές, οι πολίτες του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου ψήφισαν και εξέλεξαν νέο δήμαρχο και νέο Δημοτικό Συμβούλιο μη δίνοντας την απόλυτη πλειοψηφία σε κανέναν συνδυασμό. Το μήνυμα που έστειλαν είναι σαφέστατο και ξεκάθαρο για ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ μεταξύ όλων των παρατάξεων.
Κι αυτό είναι απόλυτα δικαιολογημένο αφού με την απλή αναλογική έτσι μόνο μπορεί να διοικηθεί ο Δήμος μας και να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των συνδημοτών μας.
Συνεργασία όμως δεν σημαίνει συναλλαγή, δεν σημαίνει ανταλλάγματα, δεν σημαίνει μυστικές συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Συνεργασία δεν σημαίνει υποταγή της μειοψηφίας και συναίνεση «αλά καρτ» αλλά ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στον σχεδιασμό και στη λήψη αποφάσεων για το καλό του Δήμου μέσω προγραμματικών συγκλίσεων χωρίς αποκλεισμούς, που στοχεύουν στην προώθηση μίας σύγχρονης, αποτελεσματικής και οραματικής διοίκησης με ξεκάθαρους στόχους, με χρονοδιαγράμματα, εντιμότητα, συναντίληψη και εμπιστοσύνη.
Και ενώ σε όλους σχεδόν τους Δήμους αμέσως μετά τις Δημοτικές εκλογές άρχισαν οι συζητήσεις για συνεργασίες, στον δικό μας Δήμο, τρείς μήνες μετά, δεν έχει γίνει καμία πρόταση ή προσέγγιση από τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο, προκειμένου να βρούμε κοινά προγραμματικά σημεία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δημοτών και του Δήμου μας.
Παρά την απαξίωση αυτή, εμείς, είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε και να υπερψηφίζουμε ότι είναι καλό για το κοινό συμφέρον και να διευκολύνουμε την νέα δημοτική αρχή στο έργο της.
Το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο της Κυριακής 8-9-2019 αφορά μόνο την λειτουργία του και όχι τα συμφέροντα των δημοτών. Προκειμένου να διευκολύνουμε την διοίκηση για την απρόσκοπτη εκλογή προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, η παράταξή μας «ΔΗΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ», ομόφωνα αποφάσισε να μην συμμετάσχει στη συνεδρίαση αυτή, ώστε η νέα διοίκηση να εκλέξει όποιον πρόεδρο επιθυμεί, χωρίς αντεγκλήσεις και αντιπολιτευτικούς λόγους. Άλλωστε όποιος πρόεδρος και να εκλεγεί θα τύχει του σεβασμού μας και της συνεργασίας μας.
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
«ΔΗΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ»

 

Οι πρώτες δημοτικές εκλογές με τον Νόμο του «Κλεισθένη» έφεραν  στη διοίκηση του Δήμου  μας  και μια τελείως διαφορετική πραγματικότητα . Σύμφωνα με το Ν. 4558/2018,ο οποίος τέθηκε σε ισχύ από την 19.7.2018, εφαρμόζεται πλέον στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ένας πρωτόγνωρος και πρωτότυπος  τρόπος άσκησης της τοπικής διοίκησης. Συναίνεση, συνεργασία, αντιπροσωπευτικότητα και πλουραλισμός είναι  τα κύρια συστατικά στοιχεία του δημοκρατικού  αυτού συστήματος και απαραίτητες συνθήκες προκειμένου να αξιοποιηθούν  οι δημιουργικές δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας  χωρίς αποκλεισμούς και προκαταλήψεις . Με τον τρόπο αυτό δίδεται ένα τέλος στο «Δημαρχοκεντρικό» σύστημα και ευνοούνται οι συνέργειες μεταξύ των παρατάξεων .

Παρόλα αυτά με λύπη διαπιστώσαμε πως η νέα διοίκηση του Δήμου μας βρίσκεται μακριά από την σύγχρονη αυτή πραγματικότητα .Η πλειονοψηφήσασα  παράταξη, δια του αρχηγού της  Κλεάνθη Μανδαλιανού, προεκλογικά υποσχέθηκε   Νέα Πνοή  , αποτελεσματική και οραματική διοίκηση .Δυστυχώς όμως στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι 1η Σεπτεμβρίου δεν έγινε καμία κίνηση συνεργασίας ,συζήτησης ή συνεννόησης με τους αρχηγούς των άλλων παρατάξεων  .Ο κύριος Μανδαλιανός  ευαγγελίστηκε το νέο αλλά τελικά περίτρανα αποδεικνύει, με τις πράξεις του, πως είναι δέσμιος μικροπολιτικών συμφερόντων  και εκφραστής παλαιοκομματικών  αντιλήψεων.  Γίνεται  το φερέφωνο των ολοκληρωτικών και απολυταρχικών αντιλήψεων των ανθρώπων που δημόσια ευχαρίστησε  για την εκλογή του στη θέση του Δημάρχου .

Η παράταξή μας «Ξεκινάμε απ’ την αρχή» αντιτίθεται σε κάθε τι που θα κρατήσει το Δήμο μας μακριά από την σύγχρονη  πραγματικότητα και  γι ΄αυτό  θα ασκήσει  ισχυρή αντιπολίτευση και θα βρεθεί  απέναντι σε κάθε αντιθεσμική και μονόπλευρη  προσπάθεια καταστρατήγησης  της νομιμότητας και της ηθικής τάξης . Οι εκλεγμένοι από τους συνδημότες μας  δημοτικοί  σύμβουλοι  της παράταξής μας   με την συναντίληψη και την εντιμότητα που τους διακρίνουν δε θα νομιμοποιήσουν δια της παρουσίας τους  την αντιθεσμική πρακτική  του κυρίου Μανδαλιανού και θα απέχουν από  την συνεδρίαση για   για την εκλογή   μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μετά τιμής

Ιωάννης Καμαρινός 

 

Μας προκαλεί πραγματικά εκπληξη ο τροπος με τον οποιο ο νεο-εκλεγης δήμαρχος, προσπαθεί να «εκμεταλευτεί» τον νέο νόμο, ο οποίος ουσιαστικά καταργεί το πνεύμα συνεργατικότητας στην τοπική αυτοδιοίκηση και προάγει τον καιροσκοπισμό, δίνει αυθαίρετες εξουσίες στον δήμαρχο, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τα αποτελέσματα της κάλπης, ενώ ανοίγει το δρόμο σε «προσωπικές» φιλοδοξίες, αψηφώντας την ουσία της εκλογικής διαδικασίας. Ως Κοινωνία Ευθύνης, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εμπαίζει απο την πρώτη ημέρα τους πολίτες και να παίζει με την ψήφο τους. Οι δημοτικές παρατάξεις, έχουν συγκεκριμένο σκοπό και στόχο και σίγουρα δεν είναι, να γίνουν έρμαια «ενός ανδρός αρχής». Η παράταξή μας, δεν θα συμμετάσχει στα μικροπολιτικά παιχνίδια του ν’εου δημάρχου.

Δεν κάνετε καλή αρχή κ. Δήμαρχε.–

 

Ιωάννης Γιαννακόπουλος «Κοινωνία Ευθύνης»

 

 

Η ανακοίνωση του δήμου για τις δημαιρεσίες

Εκλογή Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου και

Μελών Επιτροπών στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

 

Με αποκλειστικά θέματα την εκλογή Προεδρείου, τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, συγκαλείται την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 στις 12.00 στο Δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου (Παύλου Μελά 24, Εύοσμος) το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου με τη νέα του σύνθεση.

Κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης θα εκλεγούν με μυστική ψηφοφορία ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου. Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί με την εκλογή των μελών των Επιτροπών (Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής), η οποία θα πραγματοποιηθεί επίσης με μυστική ψηφοφορία.

 

 

 

 

 

 

No Comments Yet

Comments are closed