Κωδικός «Όλα για τη Θεσσαλονίκη» για το ΣΥΡΙΖΑ

Η «Συμφωνία των Πρεσπών» καταβαράθρωσε τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία. Στο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου έχτισαν μια ειδικά επικοινωνιακή τακτική ώστε στις εκλογές που έρχονται, τόσο τις ευρωεκλογές όσο και τις αυτοδιοικητικές που κατεβαίνει με σαφείς κομματικές επιλογές, να «σώσει ο,τιδήποτε αν σώζεται».

Ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη αναδεικνύεται στην προεκλογική περίοδο πρωταθλητής στις κομματικές εκδηλώσεις ενόψει των ευρωεκλογών προσπαθώντας προφανώς να συσπειρώσει το εν δυνάμει πολιτικό του ακροατήριο. Κορωνίδα της προσπάθειας είναι η παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού που σήμερα θα (ξανα)βρεθεί στη Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά για συναντήσεις με φορείς ποντιακών οργανώσεων αλλά και έρθει εκ νέου την Τετάρτη για ανοικτή προεκλογική εκδήλωση στη ΔΕΘ.

Αυτά είναι όμως λογικά και αναμενόμενα. Αυτό που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους θεσσαλονικείς είναι το επικοινωνιακό μπαράζ που σχετίζεται με έργα, υποδομές και παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην περιοχή. Τυχαία έφθασε π.χ. το βαγόνι του Μετρό αυτές τις ημέρες και το υποδέχθηκε υπουργός, επίσης τυχαία έφθασε το τρένο που θα εκτελεί το γρήγορο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα, τυχαία θα ανοίξει ο σταθμός του Μετρό στον Ευκλείδη για να πει ο υπουργός πόσο γρήγορα προχωράει το έργο, τυχαία ήρθε ο αρμόδιος υπουργός να δει τις ΤΟΜΥ, άλλος υπουργός θυμήθηκε τους αγρότες και πήγε να τους εξαγγείλει αποζημιώσεις κ.ά. Βγήκαν οι αποφάσεις γαι το πάρκο στο Μέγα Αλέξανδρο και… «διαγωνισμός» για λεωφορεία του ΟΑΣΘ.  Ωραία πράγματα στη Θεσσαλονίκη… Όλα για την προεκλογική επικοινωνία…

Αλλά… δεν! Έχουμε μπόλικα καθρεφτάκια στη Θεσσαλονίκη όλες αυτές τις δεκαετίες. Πήξαμε!

No Comments Yet

Comments are closed