Κις με ζαμπόν και αυγά, χωρίς ζύμη

Νόστιμη πίτα, χωρίς το περιττό αλεύρι της ζύμης. Ιδανική ως κυρίως πιάτο, με μια πράσινη σαλάτα.

Μπορείτε να αλλάξετε την σύνθεσή της, με όποια υλικά διαθέτετε: υπόλοιπο κοτόπουλο, υπόλοιπο κρέας, λουκάνικο, μπέηκον κλπ.

Υλικά

  • 3 φέτες ζαμπόν
  • 3 αυγά
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 100 γραμμάρια τυρί τριμμένο
  • 20 γραμμάρια βούτυρο (για το ταψάκι)
  • 100 γραμμάρια αλεύρι
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ -Προσθέστε το γάλα, το αλεύρι, το τυρί, αλάτι και πιπέρι
  • Χτυπήστε καλά με αυγοδάρτη, ή απαλά και σταδιακά στο μίξερ χειρός
  • Κόψτε το ζαμπόν σε μικρούς κύβους
  • Βουτυρώστε μια φόρμα και απλώστε το ζαμπόν στον πάτο
  • Απλώστε από πάνω το μείγμα, ψήστε στον φούρνο για 30 λεπτά -Ετοιμο!

 

No Comments Yet

Comments are closed