Κέντρο Πολιτισμού ΠΚΜ: 170 εκδηλώσεις για το 2019, εκ των οποίων οι 130 με δωρεάν είσοδο

Εκατόν εβδομήντα εκδηλώσεις, εκ των οποίων οι 130 είχαν ελεύθερη είσοδο, διοργάνωσε το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τον απολογισμό του για το 2019. Στις παραπάνω εκδηλώσεις περιλαμβάνονται 18 μεγάλες παραγωγές του Κέντρου Πολιτισμού, ο νέος θεσμός του Φεστιβάλ Επταπυργίου την περίοδο του καλοκαιριού, το Βαλιτσάκι της Αγάπης με είκοσι πολιτιστικά δρώμενα σε νοσοκομεία, γηροκομεία και ιδρύματα και η αποστολή στην Αγία Πετρούπολη με 50 καλλιτέχνες για το Διεθνές Φεστιβάλ Όπερας.

Σε ό,τι αφορά τις συνεργασίες του Κέντρου Πολιτισμού, σε αυτές συμμετείχαν 850 καλλιτέχνες, σε ποσοστό 95% από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και σε εκδηλώσεις που παρακολούθησαν 80.000 θεατές. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της περασμένης χρονιάς περιελάμβανε πολλές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παιδικά φεστιβάλ, φιλοσοφικά σεμινάρια, διαλέξεις, κουκλοθέατρο, Stand up comedy και βιβλιοπαρουσιάσεις, που πραγματοποιήθηκαν τόσο στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος», όσο και σε άλλους χώρους και θέατρα της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με την πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Άννα Μυκωνίου, το σύνθημα πάνω στο οποίο το Κέντρο χτίζει τη στρατηγική και τους στόχους του μέχρι σήμερα είναι «ο πολιτισμός μας αγκαλιάζει όλους». «Φιλοσοφία μας είναι στον πολιτισμό να έχουν πρόσβαση όλες οι κοινωνικές ομάδες, σε αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε. Δημιουργούμε λοιπόν ποιοτικές πολιτιστικές δράσεις, με ελεύθερη είσοδο ή με πολύ χαμηλό εισιτήριο και συχνά υιοθετούμε ένα φιλανθρωπικό σκοπό. Προσπαθούμε να αγκαλιάσουμε όλες τις μορφές τέχνης, από την Όπερα μέχρι το καλό λαϊκό ελληνικό τραγούδι και από το θέατρο σκιών μέχρι τη βυζαντινή μουσική» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τους επόμενους στόχους του Κέντρου Πολιτισμού υπογράμμισε ότι αυτοί είναι «η ανάδειξη του πολιτιστικού δυναμικού της Περιφέρειας, δίνοντας βήμα σε νέους καλλιτέχνες και σε πρωτοποριακές καλλιτεχνικές προτάσεις».

Η κ. Μυκωνίου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις εκδηλώσεις κοινωνικής αλληλεγγύης του Κέντρου Πολιτισμού, επισημαίνοντας ότι εντός της περασμένης χρονιάς διοργανώθηκαν πολλές φιλανθρωπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις που στήριξαν με τρόφιμα ή με χρήματα ιδρύματα, κοινωνικά παντοπωλεία δήμων, την Αρωγή Θεσσαλονίκης, την Εύνοια, το Ορφανοτροφείο Μέλισσα, το Άσυλο του παιδιού, το Ελληνικό παιδικό χωριό Φιλύρου, το παιδικό χωριό SOS Πλαγιαρίου και άλλους φορείς.

πηγή: ΑΜΠΕ

No Comments Yet

Comments are closed