Κέικ πατάτας

Κάνε την πατάτα ζουμερό και νόστιμο κέικ. Είναι εύκολο και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σε ανταμείψει απολαυστικά. 

Συστατικά

  • 500 γρ. πατάτες
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • Μουστάρδα απαλή
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 μπιλάκια κάπαρη
  • 3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 30 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί (γκούντα ή για πιο πικάντικη γεύση ρεγκάτ0)
  • 3-4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες

Τρόπος μαγειρέματος

  • Καθάρισε τις πατάτες, κόψε σε 4-6 κομμάτια και βάλε σε νερό που βράζει. Αφού κοχλάσει το νερό βράσε για 10 λεπτά περίπου
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC
  • Βουτύρωσε και αλεύρωσε ένα στρογγυλό ταψάκι 20 εκατοστών
  • Λιώσε τις πατάτες με ένα πιρούνι και πρόσθεσε το βούτυρο, τα αυγά, το γάλα, τη μουστάρδα, το σκόρδο, την κάπαρη, το θυμάρι και ανακάτεψε καλά
  • Τέλος πρόσθεσε το αλεύρι και το μπέικον και ανακάτεψε να γίνει ένα μείγμα
  • Ρίξε το μείγμα στο ταψάκι και ψήσε για 50 λεπτά της ώρας, μέχρι να πάρει χρώμα στην επιφάνειά του
  • Βγάλε από το φούρνο και αφού κρυώσει λίγο, κόψε σε κομμάτια και σέρβιρε
No Comments Yet

Comments are closed