Κέικ με σοκολατένια κρέμα πραλίνας φουντουκιού

Περιγραφή

Πεντανόστιμο και αφράτο σοκολατένιο κέικ με κρέμα πραλίνας φουντουκιού!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (μία κούπα αλεύρι ζυγίζει 126 γραμμάρια)
  • ½ κουταλάκι γλυκού σόδα
  • 2 κούπες ζάχαρη (μία κούπα ζάχαρη ζυγίζει 225 γραμμάρια)
  • ½ κούπα γάλα σε θερμοκρασία δωματίου (1/2 κούπα γάλα ζυγίζει 120 γραμμάρια)
  • 1 κούπα βούτυρο σοφτ σε θερμοκρασία δωματίου (225 γραμμάρια)
  • ½ κουταλάκι γλυκού ξύδι
  • 1 κούπα μερέντα ή νουτέλα (250 γραμμάρια)
  • 5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 βανίλια

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάλτε σε μπολ του μίξερ όλα τα υλικά με τη σειρά που αναγράφονται. Χτυπήστε τα γύρω στα 5-6 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα.
  2. Bουτυρώστε και αλευρώστε μια μεγάλη φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση και όμορφα σχέδια. Αδειάστε μέσα τη ζύμη και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1 ώρα ή ώσπου να μπήξετε ένα μαχαίρι και να βγαίνει στεγνό.
  3. Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το 5 λεπτά. Αναποδογυρίστε το σε πιατέλα και λιώστε σε μπεν μαρί σοκολάτα της αρεσκείας σας για να γαρνίρετε το γλυκό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από την αείμνηστη Αλεξία Αλεξιάδου!

Το κέικ φουσκώνει πάρα πολύ και είναι ένας αφρός. Για την επικάλυψη χρησιμοποίησα σοκολάτα milka με φουντούκια. Έκανε τη διαφορά!

 

No Comments Yet

Comments are closed