Κέικ με κακάο και καρύδα

Περιγραφή

Φτιαγμένο με απλά υλικά, γίνεται πολύ εύκολα και είναι αφράτο και πεντανόστιμο!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας κακάο
  • 100 ml λάδι
  • 300 ml γάλα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά μεγάλα
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. καρύδα τριμμένη

 

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο, το baking powder και το αλάτι.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας για 3-4 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα.
  3. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τη βανίλια, την καρύδα και τέλος εναλλάξ το μείγμα με το κοσκινισμένο αλεύρι και το γάλα ανακατεύοντας με σπάτουλα.
  4. Βάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα (με λαδόκολλα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 55 λεπτά περίπου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ πρόσθεσα και λίγες σταγόνες εκχύλισμα καφέ!

 

No Comments Yet

Comments are closed