Κατρούγκαλος: H Συμφωνία των Πρεσπών θα έχει την αναγκαία κοινοβουλευτική πλειοψηφία

Δήλωση με την οποία εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα υπερψηφιστεί έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Γιώργος Κατρούγκαλος.
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ούτε για τη διατήρηση της δεδηλωμένης υπό οποιαδήποτε περίσταση, ούτε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα έχει την αναγκαία κοινοβουλευτική πλειοψηφία» δήλωσε, στον απόηχο της χθεσινής «επεισοδιακής» συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

«Αυτό που έγινε στο υπουργικό συμβούλιο είναι να τεθεί το ζήτημα των πράγματι διαφορετικών δηλώσεων από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας το τελευταίο διάστημα και να ξεκαθαρίσει ότι διατηρεί τις απόψεις για το Μακεδονικό, όπως το ξέραμε, όμως, σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση» ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ο αναπληρωτής υπουργός διαβεβαίωσε ότι το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν πρόκειται να παραπεμφθεί στις καλένδες και εξέφρασε την ευχή ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, να κατορθώσει να συγκεντρώσει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την υιοθέτηση των συνταγματικών αλλαγών που απαιτούνται για να ανοίξει ο δρόμος υλοποίησης της συμφωνίας.

No Comments Yet

Comments are closed