Καταγγελίες για παρεμβάσεις υπουργών…

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν σε διάφορα αθηναϊκά τηλεοπτικά κανάλια, όπου οι σχέσεις με την κυβέρνηση φαίνεται ότι είναι ταραγμένες.

«H υπηρεσία Τύπου του υπουργείου Υποδομών ανακοίνωσε στον διαπιστευμένο δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ Αχιλλέα Τόπα ότι εφεξής δεν πρόκειται να ενημερώνεται για τις δράσεις του Υπουργείου με εντολή του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη». Αυτό έγραψε στο tweet o Αρης Πορτοσάλτε  προκαλώντας αντιδράσεις.
Ο ίδιος ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Τόπας σε ανάρτησή του στο fb αναφέρει: «Λίγο μετά τις 18.00 με κάλεσε η επικεφαλής του γραφείου τύπου του υπουργείου υποδομών Ντίνα Καράτζιου και μου ανέφερε πως με εντολή του κ. Σπίρτζη δε θα λαμβάνω εφεξής ενημέρωση για τα πεπραγμένα του υπουργείου. Όταν τη ρώτησα για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό, δεν μου απάντησε ουσιαστικά, μου είπε πως έχει αυτή την εντολή από τον Χρήστο Σπίρτζη. Αμέσως μετά η κα Καράτζιου κάλεσε τα γραφεία τύπου τουλάχιστον 2 ΔΕΚΟ που εποπτεύονται από το υπουργείο και τους ζήτησε να σταματήσουν να με ενημερώνουν με εντολή του υπουργού.  Ενημέρωσα, όπως όφειλα τη διεύθυνση του ΣΚΑΪ προφορικά και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με επιστολή.
Όταν η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κάλεσε την κα Καράτζιου και της ζήτησε εξηγήσεις, εκείνη της απάντησε πως ο υπουργός έδωσε εντολή να μην ενημερωθώ μόνο για τη μετεγκατάσταση της ΥΠΑ από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.
Πριν λίγο το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε δόθηκε εντολή να μην λαμβάνω ενημέρωση».

Το υπουργείο Υποδομών από τη μεριά του εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για fake news:
«Σχετικά με ερώτημα που τίθεται από δημοσιογράφους για ανύπαρκτο θέμα, έχουμε να σημειώσουμε τα εξής: Πρόκειται για ένα ακόμη Fake News από συγκεκριμένα άτομα του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, ότι δήθεν αποκλείονται από την ενημέρωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Δε συμβαίνει και δεν χρειάζεται να γίνει κάτι τέτοιο, έχουν πάρει μόνοι τους διαζύγιο από την αντικειμενική ενημέρωση».

Βγάλτε συμπέρασμα…

Λίγη ώρα μετά έγινε καταγγελία δημοσιογράφου για παρέμβαση υπουργού στο δημοσιογραφικό έργο.
Σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιογράφος της ΕΡΤ υπέβαλε την παραίτησή της από το ρεπορτάζ της, καταγγέλλοντας ότι η διοίκηση το έδωσε σε άλλον δημοσιογράφο, επειδή αυτό ήταν απαίτηση κορυφαίου υπουργού.
Ταυτόχρονα προσέφυγε και στο Πειθαρχικό συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών της Αθήνας  εναντίον του έτερου δημοσιογράφου τον οποίο επέλεξε ο υπουργός!

Μύλος…

No Comments Yet

Comments are closed