Καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για ελλείψεις στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία-ΠΟΕΔΗΝ- καταγγέλλει, μετά από ενημέρωση των εργαζομένων, πως η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Ξάνθης είναι εκτός ελέγχου, με τα ύποπτα και τα θετικά κρούσματα να είναι συνεχή και να λιμνάζουν, καθώς υπάρχει καθυστέρηση στους ελέγχους, μια και το Νοσοκομείο δεν διαθέτει το μηχάνημα μοριακού ελέγχου του αίματος-PCR-, το οποίο άμεσα ανιχνεύει το θετικό ή το αρνητικό κρούσμα.


Επισημαίνουν το γεγονός πως δεν γίνεται ο πλήρης εργαστηριακός έλεγχος, -σ.σ το τεστ κορονοϊού προηγείται σε όλα τα χειρουργεία- ενώ υπάρχει και αναβολή των τακτικών χειρουργείων, με τους ανθρώπους να περιμένουν -μπορεί και ένα χρόνο- για να κάνουν την επέμβασή και να είναι αντιμέτωποι με νέες καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ πολλοί ασθενείς πληρώνουν 120 ευρώ σε ιδιώτη για να μη χάσουν τη σειρά τους και να χειρουργηθούν.

Στην ΕΡΤ Κομοτηνής, μίλησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος και υπογράμμισε πως είναι επιτακτική ανάγκη να εξασφαλισθεί για το Νοσοκομείο της Ξάνθης, το μηχάνημα μοριακού ελέγχου του αίματος, μια και η περιοχή είναι με τα πιο πολλά περιστατικά σε όλη την Ελλάδα. «Δεν γίνεται να διαθέτουν το συγκεκριμένο μηχάνημα μικρά νοσοκομεία, που δεν έχουν αυτό το πλήθος των κρουσμάτων της Ξάνθης και τόσο καιρό μετά να μην το διαθέτει το Νοσοκομείο της Ξάνθης», τόνισε ο κ. Γιαννάκος.

Επι πλέον ανέφερε μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο. «Ένας γιατρός χωρίς ειδικευόμενο περιθάλπει τα περιστατικά και δύο νοσηλεύτριες.

Εξ άλλου ο κ. Γιαννάκος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για «εισαγόμενα» κρούσματα, από τα τελωνεία της Χώρας, όπου ζήτησε να ελέγχονται ΟΛΟΙ και όχι δειγματοληπτικά. Χαρακτηριστικά ανέφερε κρούσμα εισαγόμενο από τον Προμαχώνα Σερρών, ο οποίος έδωσε ψεύτικα στοιχεία και δεν μπορούσαν οι αρχές να τον εντοπίσουν.

Ο κ. Γιαννάκος ερωτηθείς για το θέμα της ένταξης στα Βαρέα και Ανθυγιεινά ένσημα, στηλίτευσε το γεγονός πως εδώ και χρόνια το αίτημα υπάρχει και αφορά περίπου 10.000 εργαζόμενους στα Δημόσια Νοσοκομεία, -κάπως πιο προχωρημένης ηλικίας-, που προσελήφθησαν πριν το 2011, γιατί μετά το 2011 πλέον εντάσσονται στα βαρέα και ανθυγιεινά και αυτό δεν γίνεται δεκτό, συντηρώντας μια κατάσταση μη ισότητας μεταξύ των εργαζομένων στον ίδιο χώρο.

Η συνέντευξη του κ. Γιαννάκου στην ΕΡΤ

 

 

πηγή ΕΡΤ

No Comments Yet

Comments are closed