Κατά της συγχώνευσης των ΔΟΥ στη Θεσσαλονίκη το Οικονομικό Επιμελητήριο

Το 3ο Περιφερειακό Τμήμα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος εκφράζει με ανακοίνωσή του την κάθετη αντίθεση του στην προγραμματισμένη συγχώνευση Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.) της πόλης της Θεσσαλονίκης το 2020. όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «οι εν λόγω συγχωνεύσεις γίνονται με προχειρότητα και δίχως προηγούμενο διάλογο ή διαβούλευση με τους φορείς της Θεσσαλονίκης, που η καθημερινότητα τους θα επηρεαστεί σοβαρά αρνητικά από τις συγχωνεύσεις αυτές».

Στην τονίζεται μάλιστα ότι «Σε ορισμένες περιπτώσεις τόσο οι επαγγελματίες λογιστές φοροτέχνες, οι εργαζόμενοι των Δ.Ο.Υ., οι δικηγόροι, οι επαγγελματίες, αλλά και οι φορολογούμενοι πολίτες θα χρειάζεται να υποστούν ένα άνευ προηγουμένου μαρτύριο μετακίνησης σε απόσταση πάνω 15 χιλιόμετρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν (συγχώνευση Α΄Δ.Ο.Υ. σε Δ.Ο.Υ. Ιωνίας)».

Η ανακοίνωση συνεχίζει επισημαίνοντας ότι «Σε μία χρονική περίοδο που η πόλη της Θεσσαλονίκης δεν διαθέτει έναν γρήγορο και αξιόπιστο συγκοινωνιακό φορέα οι σχεδιασμοί αυτοί σύντομα θα αποδειχθούν επιζήμιοι για όλους και κυρίως για τα δημόσια έσοδα.

Ζητούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης συγχωνεύσεων Δ.Ο.Υ της Θεσσαλονίκης και την αρχή ενός διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της πόλης από μηδενική βάση», καταλήγει το κείμενο της ανακοίνωσης.

No Comments Yet

Comments are closed